Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Rekruttering er et af hotel- og restauranterhvervets helt store udfordringer, og derfor igangsatte HORESTA  Midtjylland sammen med 3F et forløb med navnet ’Smag på hotel- og restauranterhvervet’. Her kunne dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere for et seks ugers introduktionsforløb efterfulgt af praktik, og resultaterne har været gode.

”Vi har en udfordring med, at erhvervets virksomheder mangler hænder, og derfor er vi nødt til at tage alle midler i brug. Med dette projekt har vi fået flyttet mange fra offentlig forsørgelse til enten beskæftigelse eller uddannelse, og det er utrolig glædeligt”, siger regionschef i HORESTA Jesper Bengtson.

28 pct. af de 130 deltagere var i beskæftigelse eller tilknyttet en uddannelse efter projektets udløb. Projektet blev drevet i Midtjylland i samarbejde med uddannelsesinstitutioner, arbejdsgivere og jobcentre.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Log ind