Hoteller, restauranter, vandrerhjem, campingpladser og sportsfaciliteter med Green Key-certificering viser gæsterne, at de har særligt godt styr på deres miljøforhold.

Hvis din virksomhed mærkes med Green Key, sender I et signal til omgivelserne om, at I arbejder med bæredygtighed og er med til at passe på miljøet - uden at gå på kompromis med kvalitet og service. Det er der mange gæster som sætter pris på eller kræver – især erhvervskunder fra private og offentlige virksomheder.

Green Key er opfundet af branchen i samarbejde med grønne organisationer og har derfor forståelse for at medlemmer ikke går på kompromis med kvalitet, service og arbejdsprocesser.

Green Key er i over 55 lande. HORESTA har været med til at opfinde Green Key – som tidligere hed Den Grønne Nøgle - og er ejer af ordningen. I Danmark er det Green Key sekretariatet i HORESTA, som står for Green Key, mens ordningen international håndteres af FEE.

Læs mere om Green Key her: http://www.green-key.dk

 

For yderligere information kontakt:

Mikal.jpg
Miljøchef, Green Key
Mikal Holt Jensen
Hvad er Green Key-kriterierne?

Kriterier med branchefokus

For at blive certificeret med Green Key-mærket skal din virksomhed opfylde en række specifikke krav om begrænsning af el-, vand- og varmeforbrug samt anvende miljøvenlige og en vis minimumsmængde økologiske produkter.

Virksomheden skal udarbejde en miljøpolitik, fastsætte langsigtede mål for miljøarbejdet og beskrive, hvordan miljøindsatsen gennemføres i praksis. Alt dette foregår med en løbende uddannelse og involvering af personalet.

Desuden indrettes virksomheden med vandbesparende toiletter, vandhaner og brusere, og rengøring og vask foregår under hensyntagen til miljøet.

I kriterierne er klimabeskyttelsen indarbejdet. Der er fastsat miljø- og energikrav, som sikrer, at de certificerede virksomheder nedbringer deres ressourceforbrug og dermed CO2- påvirkningen af klimaet. Her kan nævnes installation af energisparebelysning og lysstyring, styring af temperaturen og ventilationen, så energiforbruget holdes nede, indkøb af lavenergi produkter og meget andet.

Madspild og CSR er i 2017 tilført som elementer i Green Key.

Hvordan ansøger min virksomhed om Green Key?

Hver eneste Green Key-virksomhed bliver godkendt af en jury, og alle virksomheder kontrolleres løbende for at sikre, at de til stadighed lever op til kravene.

Det er hverken dyrt, svært eller kompliceret at ansøge om Green Key. Men det kræver, at din virksomhed har viljen og lysten til at gøre en forskel og få et bæredygtigt mindset.

Læs om hvordan du ansøger på http://www.green-key.dk/da/bliv-medlem/

x

Fandt du hvad du søgte – kunne du bruge siden?

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne