Forbruget af takeaway er stigende til gavn for mange i branchen. Flere vil gerne nyde mad på vejen, udenfor eller tage det med hjem. Under corona har takeaway i perioder, været det eneste, som har været tilladt.

Det stigende forbrug af takeaway medfører også et øget forbrug af emballage og service, hvor noget kun bliver brugt en gang og andet bliver efterladt i naturen.

HORESTA og spisesteder med takeaway vil gerne bidrage til at løse denne udfordring. HORESTA har fx indgået et sektorsamarbejde med Miljøstyrelsen, som handler om nedbringe mængden af plastik i takeaway.

HORESTA har nedsat en arbejdsgruppe ”Better product – less plastic”, hvor branchens virksomheder arbejder sammen om at finde alternativer og nye løsninger. Her arbejdes ikke kun med begrænsning af plastik ved takeaway, men i hele fødekæden og på bedre genanvendelse og sortering.

Det er vigtigt for HORESTA at finde løsninger, som er realistiske at bruge i branchen – både i forhold til pris, kvalitet, arbejdsgange og fødevaresikkerheden.

HORESTA holder løbende medlemmerne orienteret om ny lovgivning og tiltag på området fx om forbud mod udlevering af gratis poser.

Men HORESTA ønsker også at sikre, at der gås over til bedre og mere miljømæssige alternativer og har derfor arbejdet mod et stigning i afgifter på det mere miljøvenlige emballage og service, som i forvejen er dyrere end eksisterende. Det er fx sket via politisk arbejde og Facebooksiden Grøn Afgift Sort Effekt.

For yderligere information kontakt:

Mikal.jpg
Miljøchef, Green Key
Mikal Holt Jensen

Restaurant siger nej tak til Wolt og Just Eat: 'Det er udnyttelse'

Buddene kører i hele byen. I deres blå dragter og med en kæmpe firkantet rygsæk fyldt med mad. Men maden i rygsækken er ikke fra pizzeriaet Il Locale i Aarhus. De har nemlig valgt, at sige nej tak til Wolt, Just Eat og andre udbringningsservices, skriver BT.dk.

HORESTA: ”Mange oplever stor efterspørgsel på nytårs-takeaway”

Efterspørgslen på takeaway er igen i år stor. I modsætning til sidste år, er det dog tilladt for restauranterne at holde åbent, men med et udskænkningsstop kl. 22 og lukketid kl. 23, der umuliggør, at danskerne i år kan høre nytårsklokkerne ringe fra en af landets mange gode spisesteder.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne