Forbruget af takeaway er stigende til gavn for mange i branchen. Flere vil gerne nyde mad på vejen, udenfor eller tage det med hjem. Under corona har takeaway i perioder, været det eneste, som har været tilladt.

Det stigende forbrug af takeaway medfører også et øget forbrug af emballage og service, hvor noget kun bliver brugt en gang og andet bliver efterladt i naturen.

HORESTA og spisesteder med takeaway vil gerne bidrage til at løse denne udfordring. HORESTA har fx indgået et sektorsamarbejde med Miljøstyrelsen, som handler om nedbringe mængden af plastik i takeaway.

HORESTA har nedsat en arbejdsgruppe ”Better product – less plastic”, hvor branchens virksomheder arbejder sammen om at finde alternativer og nye løsninger. Her arbejdes ikke kun med begrænsning af plastik ved takeaway, men i hele fødekæden og på bedre genanvendelse og sortering.

Det er vigtigt for HORESTA at finde løsninger, som er realistiske at bruge i branchen – både i forhold til pris, kvalitet, arbejdsgange og fødevaresikkerheden.

HORESTA holder løbende medlemmerne orienteret om ny lovgivning og tiltag på området fx om forbud mod udlevering af gratis poser.

Men HORESTA ønsker også at sikre, at der gås over til bedre og mere miljømæssige alternativer og har derfor arbejdet mod et stigning i afgifter på det mere miljøvenlige emballage og service, som i forvejen er dyrere end eksisterende. Det er fx sket via politisk arbejde og Facebooksiden Grøn Afgift Sort Effekt.

For yderligere information kontakt:

Mikal.jpg
Miljøchef, Green Key
Mikal Holt Jensen

Fodboldfeber giver nye takeaway-vaner

Røde og hvide farver har i snart fire uger prydet de danske hjem både inde og ude. Men det er ikke kun flagene og fodboldtrøjerne, der hører til kampen. En undersøgelse foretaget af Just Eat før EM viste nemlig, at takeaway hører sig til fodbold for danskerne. Det viste sig til kampen i forgårs, hvor der var 10 pct. flere bestillinger på Just Eat end onsdag sidste uge. Inden EM spåede tæt på halvdelen af danskerne særligt italiensk og pizza til at være det ultimative måltid til fodboldkampen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne