Som udgangspunkt må en medarbejder godt opsiges under sygdom. Det kan dog få konsekvenser i form af et godtgørelseskrav i nogle tilfælde: Overenskomstansatte og funktionærer For medarbejdere omfattet af en kollektiv overenskomst med...
Må man opsige en syg medarbejder?

Svar:

Som medlem af HORESTA anbefaler vi, at du ringer til HORESTAs callcenter for en nærmere drøftelse, da der er mange forhold, som kan spille ind.

Vores callcenter er åbent alle hverdage fra kl. 08.30 - 16.00 på  telefon +45 35 24 80 40.

Hvem skal betale for lægeerklæringerne?

Svar:

Når man som virksomhed anmoder medarbejderen om en lægeerklæring, er det virksomheden, som skal betale for lægeerklæringen.

Kommunen siger, at vi ”bare” kan opsige en fleksjobber, når vi ikke ønsker fleksjobberen ansat længere.

Svar:

Kommunerne glemmer ofte at rådgive om, at fleksjobbere netop er særligt beskyttet pga. den sygdom, der gør, at de er berettiget til et fleksjob, og at en fleksjobber derfor ikke ”bare” kan opsiges, da denne kan være særligt beskyttet grundet sin sygdom.

Indholdet på denne side er kun synligt for medlemmer af HORESTA. Vores eksperter rådgiver vores medlemmer inden for hoteller, restauranter og turismevirksomheder om alt fra jura og fødevarer til miljø, økonomi & politik. Hvis du vil have glæde af vores viden, er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne