HORESTAs analyseafdeling gennemfører hvert år en række branche- og medlemsanalyser. Vi afdækker branchens økonomiske udvikling gennem vores nøgletalsanalyse, 'Market Insights', og følger efterspørgselsmønstrene i vores årlige konjunkturanalyse. Desuden laver vi løbende undersøgelser af aktuelle temaer og dagsordener, som optager branchens virksomheder.

Analysearbejdet er vigtigt, da det skaber grundlag for såvel rådgivningen af vores medlemmer som for HORESTAs politiske arbejde for branchen.

Du er altid velkommen til at kontakte os på analyse@horesta.dk eller tlf. 35 24 80 80.

 

Hotel Market Report 2018/2019

HORESTA har analyseret regnskabstal fra mere end 200 hoteller og inddelt dem i forskellige kategorier efter størrelse, beliggenhed og koncept. For hver hotelkategori kan du se en lang række nøgletal for både omsætning, omkostninger og indtjening.

Læs mere om Hotel Market Report 2018/2019

 

Hotelåret 2019

Hotelåret 2019 satte rekord, og erhvervet redte senge op til næsten 17 mio. overnatninger, viser tal fra Danmarks Statistik. HORESTAs analyseafdeling har kigget nærmere på udviklingen, og i denne analyse får du en unik indsigt i markedets udvikling.

Læs mere om analysen af hotelåret 2019

Konjunkturanalyse 2019

HORESTAs Konjunkturanalyse indeholder blandt andet et kig på erhvervets udvikling i 2018 samt hotellernes forventninger til 2019 og 2020. Analysen findes i to dele. Den ene ser på hotellerne i København, mens den anden går tæt på overnatningsstederne uden for hovedstaden.

Læs mere om Konjunkturanalysen

 

Analyse af taximarkedet 2019

Den halvandet år gamle taxilovgivning har skabt store problemer for hoteller og restauranter i landdistrikterne og har ikke løst problemerne med at skaffe kørsel til gæsterne fra hoteller og restauranter i yderområderne, viser en ny analyse fra HORESTA.

Læs mere om analysen af taximarkedet

 

Mangel på arbejdskraft 2018

I Mangel på arbejdskraft i hotel- og restauranterhvervet kan du se medlemmernes vurdering af rekrutteringsmulighederne 2017 og forventningerne til de kommende år.

Læs mere om mangel på arbejdskraft

 

Normtalsanalysen 2016/2017

HORESTAs Normtalsanalyse giver et unikt indblik i hotellernes og restauranternes økonomi. Analysen er baseret på regnskaber og supplerende oplysninger fra flere end 800 deltagende virksomheder. HORESTA inddeler virksomhederne i 18 forskellige kategorier, som gør det muligt at sammenligne egne nøgletal med et gennemsnit af tilsvarende virksomheder i branchen.

Læs mere om Normtalsanalysen

 

Overskud i selskabet bag Guldsmeden Hotels

Guldsmeden Hotels var også i 2019 en god forretning for ægteparret Sandra og Marc Weinert, der åbnede deres første hotel for over 20 år siden. Det skriver Finans.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne