Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Dusør udloves. Hjælp os med at finde vores nye kok. Sådan starter et jobopslag fra Hotel Europa i Aabenraa, der lover 5.000 kroner til den, der kan hjælpe dem med at finde en ny kollega. Og det bliver mere og mere normalt for hoteller og restauranter at tænke ud ad boksen, når der skal findes nye medarbejdere, fortæller formanden for HORESTA Region Syddanmark, Tom Pelle Jensen.

”Det antal kokke og tjenere, der bliver uddannet i 2023 og 2024, er noget lavere end for ti år siden. Så der bliver simpelthen sprøjtet færre unge mennesker ud som kokke og tjenere, og det gør jo, at der er rift om dem, og så må man ty til andre metoder for at få fat i dem”, siger han til DR P4.

Udover dusøren på 5.000 kroner har hotellet i Aabenraa også valgt at åbne op over for unge uden kokkeuddannelse.

Lyt til indslaget på DR P4 her (fra 1:20 min.)

Sommeren 2024 markerer historisk milepæl for den danske hotelbranche

Både i totale og udenlandske antal overnatninger er der sat nye rekorder i hotelbranchen denne sommer. Særligt væksten i København er afgørende, fordi antallet af hotelværelser er steget eksplosivt over de senere år. Der er meget ny kapacitet, der skal fyldes ud”, siger Jeppe Møller-Herskind, viceadm. direktør i HORESTA.

Danske Hoteller satser på Green Key

Hotelkæden Danske Hoteller sætter stærk ind på den grønne omstilling. Derfor har kæden nu besluttet, at alle hoteller skal opnå turismemærket Green Key.

Log ind