HOTELSTJERNERNE

Der er rigtig mange hoteller i Danmark. Derfor kan det være svært for potentielle gæster at beslutte sig for, hvilket de skal vælge. Stjerneklassifikationen gør det lettere for gæsterne at tage en beslutning på et objektivt grundlag, da de ved, at klassificerede hoteller lever op til de forskellige standarder. Klassifikationen er derfor en god guideline for gæsterne, selvom den selvfølgelig ikke fortæller alt om overnatningsstedet.

Danmark er en del af den officielle europæiske hotelklassifikationsordning, Hotel Stars Union, som gør det nemt for dig at introducere dit produkt til nye kundegrupper, som forventer en vis standard af forretningsrejsens eller feriens hotel.

Hotel Stars Union står for klassificering med de verdenskendte hotelstjerner. I EU er i øjeblikket 21 lande gået sammen om et fælles sæt kriterier, som har til formål at give gæsterne gennemsigtighed og sikkerhed for deres valg af hotel. Kriterierne bliver løbende opdateret, så de passer til de forventninger og behov, moderne hotelgæster har.

Stjerneklassificerede danske virksomheder bliver blandt andet, som de eneste, markedsført med stjerner på VisitDenmark.com, hvor gæsterne kan søge på hoteller og konferencesteder efter antal stjerner. Desuden fremgår hotelstjernerne også af hotelstars.dk og hotelstars.eu. Man vil også modtage et eksklusivt skilt, som kun klassificerede steder kan pryde deres virksomhed med. Derudover kan man få tilsendt et digitalt Hotel Stars Logo med det antal stjerner, der svarer til virksomhedens faktiske klassifikation. 

I Danmark varetages opgaverne under Hotel Stars Union af HORESTA og VisitDenmark. Man behøver dog ikke at være HORESTA-medlem for at kunne blive klassificeret.

Bliv klassificeret 

Du kan læse mere om hotelklassifikationen, herunder alle gældende kriterier i boksen til højre her på siden.

THE EUROPEAN HOTEL CLASSIFICATION

ARE YOU INTERESTED IN JOINING THE EUROPEAN HOTEL CLASSIFICATION WITH COMMON CRITERIA AND PROCEDURES?

20 European countries have partnered to provide a harmonised hotel classification with common criteria and procedures. The Hotelstars Union enhances the reputation and quality of the hotel industry in the participating countries by creating transparency and security for the guests and thereby encouraging hotel marketing. You can see the criteria of the Hotelstars Union classification in the downloads box on this page.

The joint hotel classification is a dynamic system. Its criteria and procedures are checked regularly and developed further according to the expectations of the guests.

KONFERENCE-STJERNERNE

HORESTAs møde- og konferenceklassifikation.

Alle danske, grønlandske og færøske møde- og konferencevirksomheder, med eller uden overnatningsfaciliteter, har mulighed for at blive klassificeret. Det kræver ikke et særskilt medlemskab af HORESTA.

Hoteller og konferencesteder kan blive konferenceklassificeret, hvis de opfylder følgende kriterier: 

  • Konferencefaciliteterne er fysisk placeret, så de af gæsten opfattes som en del af hotellet, dvs. på samme eller umiddelbart tilgrænsende matrikelnummer (eller selvstændigt konferencecenter uden overnatning)
  • Hotellet og konferencevirksomheden har fælles ledelse, så ansvaret for kriteriernes overholdelse er entydigt placeret

Bliv klassificeret

Du kan læse mere om konferenceklassifikationen, herunder alle gældende kriterier i boksen til højre her på siden.

KLASSIFIKATIONS-GEBYRER

Priser er ekskl. moms.

  Ikke-medlemmer* HORESTA-medlemmer
Hotelklassifikation    
Årligt grundgebyr til og med 19 værelser 4.678 DKK 3.509 DKK
Årligt grundgebyr fra og med 20 værelser 7.020 DKK 5.265 DKK
+ Årligt gebyr pr. værelse 31 DKK 23 DKK
     
Konferenceklassifikation    
Årligt grundgebyr for steder med overnatning 1.869 DKK 1.402DKK
Årligt grundgebyr for steder uden overnatning 1-49 pax    5.762 DKK
50-499 pax    9.605 DKK
500- pax  13.444 DKK
1-49 pax    4.322 DKK
50-499 pax    7.204 DKK
  500- pax  10.083 DKK

*Omfatter udelukkende klassifikation og giver ikke adgang til HORESTAs medlemsfordele eller andre medlemsydelser. Virksomheden er ligeledes ikke omfattet af HORESTA Garanti.

Klassifikationsgebyr indeksreguleres og faktureres kvartalsvis.
Et ekstra klassifikationsskilt koster 1.000 DKK og ekstra diplom koster 300 DKK.
Gebyret for konferenceklassifikationen beregnes på baggrund af kapaciteten i det største mødelokale ved skolebords- eller sildebensopsætning.

FAQ

HVEM KAN BLIVE KLASSIFICERET?

Alle danske, grønlandske og færøske hoteller, kroer, overnatningssteder og konferencesteder kan søge om klassifikation.

Virksomheden bliver kontaktet og får besøg af en konsulent, der fysisk gennemgår stedet sammen med en ansvarlig medarbejder eller leder. Efterfølgende bliver stjerneantallet oplyst på baggrund af gennemgangen. Hvis virksomheden stiler efter et højere stjerneniveau, er det muligt at få rådgivning herom ved besøget.

HVOR TIT FÅR MAN KONTROLBESØG?

Dit hotel eller konferencested modtager kontrolbesøg med cirka to års mellemrum, hvor der foretages samme gennemgang af stedet.

Konsulenten vil samtidigt rådgive om de seneste nye tendenser på hotelmarkedet.

HVAD ER BETINGELSERNE?

Virksomheder, som ikke er medlem af HORESTA binder sig for en periode på minimum to år og kan opsige hotelklassifikationen jf. gældende regler. Tilmeldingen er bindende, indtil den af virksomheden opsiges med ½ års varsel til en 1. januar eller 1. juli. HORESTAs medlemmer følger HORESTAs generelle udmeldelsesregler.

Alle klassificerede virksomheder er omfattet af de til enhver tid gældende generelle vilkår for henholdsvis hotel- og konferenceklassifikationen.

Jan Fischer
Klassifikationschef / Chefkonsulent medlemscenter
Jan Fischer

Nadeem 440X306
Medlemschef
Nadeem Wasi

Download materiale

Her kan du downloade materiale om stjerneklassifikation til både hoteller og konferencecentre.