Udeservering er med til at skabe et levende bybillede, og beboere og besøgende nyder at spise under åben himmel, når det danske vejr tillader det. Desværre har Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune sendt et forslag til et nyt administrationsgrundlag for udeservering i høring, som bl.a. betyder, at udeserveringen skal lukke kl. 22 fra søndag til torsdag i det meste af København.

Målet med forslaget er at reducere støj og uro i det indre København. Men efter vores opfattelse tager man med initiativer som disse kvælertag på København som en levende og pulserende storby.

I HORESTA er vi både bekymret for, hvad forslaget vil betyde for restauranternes økonomi, og hvad det vil få af konsekvenser for hovedstadens image. Restauranterne vil blandt andet være nødt til kun at køre én seating, og kommer gæsterne sent, vil de ganske enkelt ikke kunne nå at bestille og spise maden inden lukketid. Hvad angår hovedstadens image, er det åbenlyst, at det vil tage skade. Hvem har lyst til at besøge en destination, der lukker og slukker kl. 22 på en flot sommeraften?

I HORESTA kæmper vi for at redde udeserveringen i København.

Tusind tak til alle jer, der har sendt et høringssvar til Københavns Kommune eller har støttet kampen for bevaringen for udeserveringen på anden vis!

Vi afventer nu Borgerrepræsentationens endelige beslutning og håber selvfølgelig på et udfald til gavn for borgere, besøgende og erhvervslivet.

Maria Olafsson 147X200
Politisk chef
Maria Olafsson