Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Det har været et super turistår med særligt mange impulsive bookinger. Sådan lyder meldingen fra Benny Schou formand for HORESTA Bornholm.

”Vi har haft mange glade turister og et godt sommervejr. Det smitter især af på, at vi har oplevet langt flere bookinger i sidste øjeblik og også turister, der kommer ind fra gaden og spørger om der er ledigt - og det er klart, at det er vejret, der gør det”, siger han.

Formanden understreger dog, at hotelbranchen er mindre fleksibelt over for sommerens store tilstrømning af turister. Derfor mener han også, at det særligt er på øens campingpladser, at man har kunnet imødekomme de impulsive turister.

”Vores overnatningssteder er jo mindre fleksible. Vi kan kun tilbyde et vist antal værelser. Der er det mere udendørsfolket, altså campister og sådan, der kan udnytte de sidste kvadratmeter på grund af det gode sommervejr, og det er her, den helt store store fremgang ligger”, siger han.

Analyse er klar: Flyforbindelse har stor betydning for Bornholm

En analyse af flybetjeningen af Bornholm konkluderer, at forbindelsen til København er af stor betydning for det bornholmske samfund. Samtidig kan der skabes samfundsøkonomisk merværdi, hvis nogle af færgens støttemidler flyttes til flyruten.

Kendt hotelprofil i spidsen for lille badehotel

Martin Kraunsøe, der har haft direktørstillinger på flere hoteller, har forpagtet nordsjællandsk badehotel. ”Jeg har forpagtet hotellet til en start, så må vi se om jeg køber bygningen,” siger han.

Log ind