Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Beholdningen af byttepenge tømmes på kort tid, unge medarbejdere kan ikke kende forskel på falske og ægte sedler, og frygten for ufrivilligt at komme til at agere hvidvaskningscentral rumsterer.

Det er nogle af udfordringerne, som bekymrer Henrik Niemeyer, direktør for herregården Egeskov Slot. Det skriver Børsen.dk.

“Det er god kundeservice at kunne veksle folks store sedler, så selvfølgelig vil vi gerne det. Men det er alt andet lige meget bøvlet,” siger Henrik Niemeyer.

På Egeskov Slot kan kunder købe bl.a. billetter til udstillinger af veteranbiler og franske hotdogs. Altså varer, der koster småbeløb. Alligevel oplever Henrik Niemeyer, at flere gerne vil betale med tusindkronesedler.

Og han er ikke den eneste. Siden Nationalbanken i november annoncerede, at tusindkronesedlen skal afskaffes, har flere butikker oplevet kunder, som gerne vil betale med den snart ugyldige, store seddel. Det kan forvolde butikkerne en række problemer.

Særligt beholdningen af byttepenge er en udfordring, hvis for mange betaler småbeløb med store sedler. Det kan ifølge Henrik Niemeyer tømme kassen med kontanter “ekstremt hurtigt”.

Læs hele historien på børsen.dk – kræver login

Risikerer at få en bøde

Syv virksomheder er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden, fordi der kan være sket brud på reglen om, at kunder skal kunne betale kontant.

Log ind