Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Nok er det efterhånden blevet koldt udenfor, men indenfor i det endnu ikke færdigbyggede Zleep Hotel i Aalborg er det varmt. Meget varmt endda, og fugten i luften fra betonvæggene, der stadig tørrer, leder nærmest tankerne hen på mere sydlandske destinationer.

Det er her, at den nyudnævnte hotelchef Emil Hauge i slutningen af januar skal åbne op for et spritnyt hotel. Der skal stadig bæres sikkerhedshjelm på byggepladsen, og selvom den hvide hjelm frembringer nogle svedperler på panden, er Emil Hauge ikke nervøs for, at hotellet ikke står klar til åbningsdagen. Når han efter planen slår dørene op 21. januar bliver det med 25 nyansatte ved sin side, og netop de pladser har vist sig voldsomt eftertragtede.

Flere end 700 interesserede fra hele Nordjylland sendte nemlig hotellet en ansøgning.

”Det var virkelig overvældende og mega fedt. Det var lige ved at lægge vores system helt ned. Det fede i det, er jo den her store interesse i projektet, samt at det faktisk stort set er virkeligt kvalificerede ansøgere”, siger Emil Hauge.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Log ind