Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

I 2017 satte den svenske regering sig for at udarbejde en handlingsplan for reduktion af det svenske madspild. Og nu er resultatet klar. Det skriver Dakofa.dk.

Den nye handlingsplan skulle bygge på den tidligere handlingsplan for 2013-2015, tre nye kortlægninger samt en række undersøgelser inden for området, men også på en tæt dialog med de centrale aktører, herunder brancheaktører, øvrige myndigheder, organisationer og forskere. Resultatet på arbejdet er en handlingsplan med 42 forskellige initiativer til det videre arbejde med madspild frem mod 2030.

Arbejdet vil afhænge af følgende fire forudsætninger:

- Et nationalt mål for madspild og udvikling af opfølgningsmetoder

- Et aktivt samarbejde mellem aktører i levnedsmiddelkæden

- Forandrede adfærdsnormer hos forbrugerne

- Undersøgelser, forskning og innovation

De nye initiativer skal hjælpe svenskerne med at leve op til FN's bæredygtighedsmål 12:3 om, at madspild skal reduceres med 50 pct. mellem 2015 og 2030 i butiks- og forbrugerleddet.

Du kan også læse den medfølgende pressemeddelelse her.

Se også

Sverige nærmer sig 2.000 hoteller

Ikke alle svenske hoteller er åbne hele året – nogle er åbne i for eksempel vinter- og sommersæsoner. Men i snit har Sverige tæt på 2.000 hoteller; og også i år kommer der nye til.

Log ind