Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Den varme sommer i år betød et fald i antallet af turister i Billund Kommune. Mange foretrak øjensynligt at holde ferie ved kysterne frem for en tur i Legoland, Lego House eller Lalandia, så ved udgangen af september i år er der registreret 1.118.766 million overnatninger på hoteller og feriecentre i kommunen.

Dermed får man svært ved at nå tallet for 2017, hvor der blandt andet på grund en meget våd og badefjendsk sommer var i alt 1.376.098 million overnatninger.

Kommunens hoteller er dog ikke voldsomt mærket af tilbagegangen. Fra maj til august i år lå belægningsprocenten gennemsnitligt noget højere i Billund Kommune end i både Region Syddanmark og på landsplan, viser tal fra VisitDenmark, fra 66 pct. i maj til hele 93 pct. i juli.

Trækheste på hotelfronten i Billund by er Hotel Legoland, der med 223 værelser har den største kapacitet, Hotel Svanen med 101 værelser og Hotel Propellen med 94 værelser, mens Zleep Hotel ved Billund Airport har 163 værelser.

Overskud hos Billund Lufthavnshotel

Billund Lufthavnshotel ApS har igen overskud. Det fremgår af det seneste regnskab for 2023, som virksomheden netop har offentliggjort hos Erhvervsstyrelsen.

Log ind