Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Synet af grimme airconditionkasser, der sidder klistret fast på bygningerne for at køle beboerne ned er et velkendt syn over hele verden.

I København er kasserne ikke til at få øje på, men det betyder ikke, at alle bygninger er stegende varme om sommeren. Et stigende antal bygninger benytter nemlig fjernkøling - og det kommer blandt andet beboerne i nu 4.000 hotelværelser til gode.

”Hver dag pumper vi koldt vand fra Københavns Havn ind i HOFORs to store kølecentraler. Vi bruger kulden fra havvandet til at køle nogle store rør med vand i, som så sendes ud som køling til store offentlige- eller erhvervsbygninger, og flere af byens hoteller. Havvandet sendes selvfølgeligt ud i havnen igen”, fortæller chef for Fjernkøling i HOFOR, Flemming Birck Pedersen.

Se også

Analyse er klar: Flyforbindelse har stor betydning for Bornholm

En analyse af flybetjeningen af Bornholm konkluderer, at forbindelsen til København er af stor betydning for det bornholmske samfund. Samtidig kan der skabes samfundsøkonomisk merværdi, hvis nogle af færgens støttemidler flyttes til flyruten.

Log ind