Den seneste uges stramninger for restauranterhvervet præsenterer endnu engang branchen for nye retningslinjer. Det medfører naturligvis et hav af spørgsmål, og HORESTA er blandt andet blevet spurgt til, hvorvidt afholdes af lukkede/private arrangementer også er omfattet af kl. 22-reglen.

”Selvom det er et lukket arrangement, hvor gæsterne kender hinanden i forvejen, er det ikke tilladt at forsætte festlighederne efter kl. 22, hvis arrangementet afvikles i professionelle rammer på en restaurant eller for eksempel i et konferencelokale på et hotel. Det mener vi i HORESTA er et kæmpe problem, da festerne så blot vil flytte hjem til folk eller ud på gader og i parker, hvor der ikke er samme restriktioner. Ved fester hjemme hos private er der blot en ”anbefaling” fra myndighederne om, at stoppe festen på det gældende tidspunkt,” fortæller Kristian Nørgaard, politisk chefkonsulent i HORESTA.

I bekendtgørelsen står der:

6. Fysiske og juridiske personer skal holde følgende lokaler og lokaliteter lukket for offentligheden, jf. dog stk. 2 og 3 og kapitel 4:

  1. Serveringssteder, hvor der serveres mad, drikkevarer eller tobak til indtagelse på salgsstedet, i tiden fra kl. 22 til kl. 5. 1. pkt. omfatter både lokaler og lokaliteter. I øvrige lokaler, herunder koncertsale og hotellobbyer, hvor der serveres mad, drikkevarer eller tobak til indtagelse i lokalet, men hvor hovedformålet med lokalet ikke er salg af mad, drikkevarer og tobak, må servering til indtagelse ikke ske efter kl. 22.

Reglerne gælder foreløbigt til og med den 4. oktober.

Læs hele bekendtgørelsen her.

Log ind