Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Et flertal af danskerne mener, at det skal være forbudt for unge under 18 år at købe alle typer af alkohol. Det viser en meningsmåling, som Epinion har foretaget, hvor 61 procent af de adspurgte svarede, at de gerne vil have hævet aldersgrænsen for salg af alkohol til 18 år. Det skriver DR.dk.

Men selvom et flertal i befolkningen er klar til skrappere regler, er det ikke holdningen hos flere af de partier, der laver reglerne.

I november lavede regeringen sammen med SF, Konservative, Danmarksdemokraterne og Alternativet en ny forebyggelsesaftale for unges brug af alkohol og nikotinprodukter.

Her blev det blandt andet vedtaget, at unge på 16 og 17 år fremover kun skal kunne købe alkohol med en alkoholprocent på op til seks procent - og ikke de 16,4 procent som gælder i dag.

Og den plan er bedre end at indføre en fast alkoholgrænse på 18 år, lyder det fra Monika Rubin (M), der er sundhedsordfører i Moderaterne.

“I Moderaterne mener vi ikke, det er et problem, at en 16- eller 17-årig drikker en enkelt øl. Det store problem er, når de unge laver det, der kaldes "binge-drinking", hvor de drikker sig rigtig fulde i en meget tidlig alder,” siger Monika Rubin.

Læs hele historien på dr.dk

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

Log ind