Forbrugerne kan blive udsat for farer, hvis virksomhederne ikke kender og overholder grænseværdierne for brugen af tilsætningsstoffer. En kontrolkampagne af Fødevarestyrelsen går lige nu virksomhederne efter i sømmene og tjekke, om de har styr på reglerne.

Fremstiller jeres restaurant eller virksomhed produkter til forbrugere, hvori der indgår E-numre (for eksempel farve, kemiske hævemidler eller konserveringsmidler), skal I vide, hvorvidt I overholder EU's grænseværdier og de danske særregler for tilsætningsstoffer.

Risikovurdering

”Fødevarestyrelsen vil se nærmere på, om virksomhederne doserer korrekt, og om deres risikoanalyse er tilstrækkelig. Derfor skal man som producent eller restaurant have styr på disse regler, så man kan dokumentere, at man ikke overskrider grænseværdierne, da maden ellers er til fare for fødevaresikkerheden", siger Tine Skriver, HORESTAs fødevarechef.

Tilsætningsstoffer godkendes i EU på baggrund af en risikovurdering. Risikovurderingen baseres på anvendelse i specifikke fødevarekategorier, og godkendelsen gives på visse betingelser for eksempel mængdebegrænsning.

Målgruppen for kontrolkampagnen er alle typer af detailvirksomheder, som anvender tilsætningsstoffer – for eksempel bagere, fiskehandlere, restauranter/kantiner/institutionskøkkener og slagtere.

Tine.jpg
Fødevarechef
Tine Skriver

Bellagroup Ansætter ny salgsdirektør

Kampen om gæsterne er blevet hårdere i hovedstaden i skuldersæsonen. Derfor styrker Bellagroup nu sit salgsteam med en ny direktør, som skal bidrage med analytisk tæft.

40 år ved roret: Ulla fejrer fire årtier som hotelejer

Aalbæk gl. Kro, i dag kendt som Aalbæk Badehotel, har rødder tilbage til 1818 og rummer en rig og farverig historie. Den 1. maj i år kan ejeren og restauratøren Ulla Mosich fejre sit 40-års jubilæum, en bemærkelsesværdig præstation i restaurationsbranchen.

Log ind