Danmark har fortsat den nordiske førertrøje på, når det gælder om at tiltrække internationale gæster til landet. Det seneste år blev der i alt foretaget 27,5 mio. overnatninger af udenlandske turister i Danmark. Tilsammen præsterede Sverige, Norge og Finland kun godt 34 mio. internationale turismeovernatninger i 2018.

På tværs af alle danske overnatningsformer voksede de internationale overnatninger med 3,2 pct. Det nordiske vækstgennemsnit i 2018 var dog lidt højere, nemlig 4,4 pct. Særligt Sverige markerede sig flot med en fremgang på hele 7,2 pct.

De danske overnatningsvirksomheder har også klaret sig godt i 2018, når man tæller efterspørgslen fra egne borgere med. Det samlede overnatningstal i Danmark steg således med 2,9 pct., mens det nordiske snit var på 2,3 pct.

Set over de seneste fem år periode ligger de danske overnatningsvirksomheder ligeledes fornuftigt til i den nordiske sammenligning. Siden 2014 er efterspørgslen på tværs af de danske overnatningsformer nemlig gået frem med 14,9 pct., hvilket kun overgås af Sveriges vækst på 15,3 pct.

I sidste uge kunne VisitDenmark fortælle, at turismeerhvervet samlet omsatte for 128 mia. kr. i 2017, og med endnu flere turister i 2018, må dette beløb forventes at blive endnu højere, når den samlede turismeomsætning for det forgangne år gøres op.

Antal overnatninger i de nordiske lande i 2018

 

 

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Analyse er klar: Flyforbindelse har stor betydning for Bornholm

En analyse af flybetjeningen af Bornholm konkluderer, at forbindelsen til København er af stor betydning for det bornholmske samfund. Samtidig kan der skabes samfundsøkonomisk merværdi, hvis nogle af færgens støttemidler flyttes til flyruten.

Log ind