Mens blandt andre hotel- og restauranterhvervet melder om stor mangel på arbejdskraft, kan vikarbureauerne glæde sig over den største efterspørgsel i 15 år.
Det fortalte vikarbureauernes sekretariatschef, Jakob Tietge, i aftes til TV2/Lorry.
Hotel Clarion i Københavns Lufthavn er en af de virksomheder, der benytter sig af vikarer.
”Det bliver vi nødt til for at få nogle arme og ben herud, så vi kan få rengjort værelserne, fortalte Kenneth Rivold, der er Executive Housekeeping Manager på hotellet.
Vikarbureauet Instaservice fortalte, at det især er faglærte – herunder kokke – som er efterspurgt.
HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard, sagde, at der er tale om nødløsninger, når virksomhederne ansætter vikarer.
”Vi vil jo gerne have medarbejderne ind i et flow, hvor de kender virksomheden, og de kender stedet. Det er godt, at man kan få vikarer, men det er selvfølgelig en nødløsning, når man ikke kan få de medarbejdere, man har brug for”.
Han efterlyste, at indsatsen for at øge arbejdsstyrken bliver intensiveret.
”Vi har brug for flere initiativer, der gør det attraktivt at arbejde, men også at der bliver lavet en aftale, så vi kan få flere udenlandske medarbejdere ind”, sagde Kristian Nørgaard til TV2/Lorry.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Hotelejere forudser et mere frit marked efter afgørelse om Booking.com
16-05-2024
-
Stor hotelkæde går i offensiven: Igangsætter kapitaludvidelse
16-05-2024
-
Strategien om ”ro til det fortravlede liv” bar frugt
16-05-2024
-
Paustian-ejer sælger luksushotel i København for trecifret millionbeløb
16-05-2024
-
Hotel er stadig til salg
16-05-2024
-
Madmod og mavesmerter
16-05-2024
-
Danske restauranter går skaldyrs-bonanza
16-05-2024