Det går godt for beværtninger, restauranter og diskoteker i København. Så godt, at succesen generer naboerne. Gæster fortsætter festen uden for beværtningerne, og indenfor er musikken så høj, at folk klager.

Det er baggrunden for, at Københavns Teknik- og Miljøudvalg 3. december besluttede at stramme reglerne for nattelivet i byen.

Konkret betyder det, at alle restauranter, der spiller højere end baggrundsmusik, defineret som musik med et lydniveau, man kan tale sammen ved, skal have etableret lydsluse, så musikkens vej ud på gaden dæmpes. De tidligere regler talte kun om beværtninger i »boligområder«.

Musikanlæg, der spiller højere end baggrundsmusik, skal reguleres ned til det tilladte støjniveau og plomberes eller blokeres. Her gjaldt de gamle regler kun for faste anlæg. Stramningen omfatter også mobile anlæg.

Har du fået læst?

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne