Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at manglen på arbejdskraft tvinger flere og flere hoteller og restauranter til at sige nej til omsætning.

67 procent af hotellerne og 54 procent af restauranterne har svaret, at de er blevet ramt af produktionsbegrænsninger som følge af for få hænder. Produktionsbegrænsningerne kan bestå i alt fra at holde hotelværelser lukket til at udskyde åbningen af en ny restaurant. I april var tilsvarende tal 58 og 42 procent.

HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft, kommenterede i går på problemet på TV2/News, der ligesom TV2/Nyhederne satte fokus på de udfordringer, manglen på arbejdskraft giver hotel- og restauranterhvervet.

”Det er jo en absurd situation, vi står i efter to år med corona, hvor branchen har sagt farvel til 28 milliarder kroner i omsætning. Nu er der mulighed for at skabe omsætning, men nu kan vi ikke skaffe arbejdskraft”, sagde Jannick Nytoft.

Hotel- og restauranterhvervet har i dag flere ansat end før coronakrisen. Men den store efterspørgsel på hotel- og restaurantydelser betyder, at der er brug for endnu flere medarbejdere.

”Vi står som samfund med det problem, at vi som branche kan skabe omsætning – en omsætning, som kan give skatteindtægter, og som kan gøre, at vi alle sammen bliver rigere, men at vi som branche desværre må sige nej. Derfor appellerer vi til regeringen og oppositionen om at finde løsninger f.eks. ved at sænke beløbsgrænsen”, sagde Jannick Nytoft.

Restaurantkæden Flammen fortalte i TV2/Nyhederne, at de henover Kr. Himmelfartsferien har været nødt til at afvise 150 sultne gæster på deres restaurant i København. Her er halvdelen af bordene lige nu taget ud af drift.

”Så står der to små børn med deres forældre og får at vide, at de alligevel ikke kan komme ind og få softice ad libitum eller spareribs, mens de kan se, at der er tomme borde”, sagde distriktschef, Thomas Kronh.

Log ind