Af Katia K. Østergaard, adm. direktør, HORESTA

Da Mette Frederiksen i sensommeren argumenterede for udbetaling af de første tre ugers indefrosne feriepenge, handlede det først og fremmest om at kickstarte samfundsøkonomien. Om at hjælpe de hårdest ramte erhverv på fode igen.

Resultatet kender vi alle: Den milliardstore, forbrugsstimulerende indsprøjtning endte i byggemarkedernes og elektronikforretningernes kasseapparater – erhverv, som i forvejen havde klaret sig godt igennem den første coronabølge. Turisme- og oplevelsesbranchen kunne blot se til fra sidelinjen – underlagt en lang række restriktioner.

Nu er politikerne ved at gentage præcis den samme fejl, og det værste er, at det gøres med åbne øjne.

Efter planen skal de sidste to ugers feriepenge udbetales i slutningen af denne måned. Det er sådan, den politiske aftale ser ud. Vel at mærke en aftale, der blev indgået, før man vidste, hvor længe samfundet rent faktisk ville være nedlukket.

Til trods for at vores samfund fra i dag åbner døren på klem til lysere tider ved at udfase enkelte coronarestriktioner, kan der gå lang tid, før de sidste er væk. Herunder at restauranter, kasinoer, cafeer m.v. er genåbnet, og at de øvrige dele af vores erhverv - hoteller, møde- og konferencecentre, messecentre, vandrerhjem, attraktioner osv. - er så tilpas fri af restriktioner, at de har mulighed at drive forretning med et reelt håb om sorte tal på bundlinjen.

Derfor har vi fra HORESTAs side kraftigt opfordret politikerne til at genoverveje deres gamle aftale og udskyde udbetalingen af de sidste to ugers feriepenge.

Lad nu den sunde fornuft råde og brug de mange milliarder på at sikre et reelt energiboost til de dele af samfundet, som har allermest behov for dem.

Dette er ikke alene en genvej til at forhindre endnu flere konkurser og fyringsrunder i turisme- og oplevelseserhvervet. Det er også en investering i, at forbrugerne og de udenlandske turister fremover har et varieret udbud af rejse- og spiseoplevelser i Danmark.

Log ind