Der var meget at glæde sig over, da et flertal i Folketinget før sommerferien blev enige om en regulering af korttidsudlejningen af boliger, og regeringen efterfølgende indgik en aftale med Airbnb om indberetning til SKAT af udlejernes indtægter.

Siden dengang har embedsmændene arbejdet med at omforme aftalerne til tre lovforslag, og det har efter HORESTAs opfattelse udvandet en stor del af de intentioner, der lå i forliget fra forsommeren. Et godt eksempel er kontrollen med, om udlejerne bryder reglerne for bopælspligt og reelt driver professionel hoteldrift.

Derfor har HORESTA taget initiativ til et foretræde sammen med Ejendomsforeningen Danmark og Dansk Erhverv for Folketingets Transport-, Bygnings- og Boligudvalg senere i dag.

HORESTA ønsker registering

”Problemet er blandt andet, at kontrollen med, om bopælspligten overholdes, ikke er god nok. Der er ikke tilstrækkelig med redskaber til at gennemføre en effektiv kontrol, og så bliver kontrollen opsplittet på 98 kommuner og Erhvervsstyrelsen”, siger HORESTA politiske direktør, Kirsten Munch.

HORESTA er særlig bekymret for, at den nye lovgivning ikke lægger loft over, hvor mange dage man må udleje enkeltværelser. Konsekvensen bliver i praksis, at en udlejer kan udleje værelser i en lejlighed hele året, hvis han eller hun har folkeregisteradresse på stedet. Og der er ingen reel mulighed for at gennemføre kontrol.

På den baggrund lægger HORESTA blandt op til, at korttidsudlejerne skal registrere sig, at myndighederne får flere beføjelser og ressourcer, og at indberetning af lejeindtægter fra formidlingsplatforme skal følges af indberetning af antal udlejningsdage.

”Det var rigtig positivt, at et flertal i Folketinget aftalte en regulering af korttidsudlejning i foråret. Men den efterfølgende udvanding betyder, at aftalen mister tyngde og kraft, og det er helt uholdbart. Det må det også være for de politikere, som har et reelt ønske om at sikre fair konkurrence for erhvervsdrivende og ikke mindst, at vores boliger faktisk bliver brugt til at bo i”, siger Kirsten Munch.

Politisk plan: Alle turistbusser skal ud af København

Først skal de ud af Indre By, og senere skal de måske også ud af Vesterbro og Østerbro. To partier og to borgmestre i København har fået nok af de mange turistbusser med amerikanere, kinesere, italienere og andet godtfolk, der er kommet langvejs fra for at drikke øl i Nyhavn, se Den lille Havfrue og hænge ud på Strøget, skriver Berlingske.

Blog: Tak for invitationen, Mette Frederiksen

Statsminister Mette Frederiksen sendte tirsdag en bred invitation ud til et samarbejde om en grøn klimaplan til alle de store brancher, der har bragt landet frem. Herunder turisme- og oplevelseserhvervet. "Tak for invitationen, som vi meget gerne tager imod", siger HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne