En række af HORESTAs medlemsvirksomheder har britiske statsborgere ansat. For dem kan udfaldet af Brexit-forhandlingerne få indflydelse på deres ansættelser i Danmark.

For EU borgere gælder, at der ikke skal søges om arbejds- og opholdstilladelse. I stedet skal man have et ”registreringsbevis”, som udstedes af Statsforvaltningen.

Familiemedlemmer til EU borgere, der arbejder i Danmark kan få et ”opholdsbevis”.

England og EU forhandler i disse dage om vilkårene for Englands udtræden af EU med virkning fra den 29. marts i år.  En udtrædelsesaftale skal blandt andet sikre, at britiske statsborgere, der lovligt har taget ophold i Danmark inden 29. marts fortsat kan blive i Danmark. Hvis der ikke opnås en aftale, vil regeringen fremsætte et lovforslag, der vil sikre en midlertidig overgangsordning.

Lovforslaget vil betyde, at de gældende regler på opholdsområdet forlænges midlertidigt, således at britiske statsborgere og deres familiemedlemmer, som den 29. marts 2019 arbejder og opholder sig lovligt i Danmark, i en tidsbestemt periode kan fortsætte deres arbejde og ophold.

Hvis lovforslaget vedtages betyder det kort sagt, at alle EU registreringsbeviser og opholdskort fortsat vil være gyldige i den midlertidige overgangsperiode.

Har man som britisk statsborger eller familiemedlem endnu ikke et registreringsbevis eller opholdskort skal man ansøge den lokale Statsforvaltning inden den 29. marts.

Det skal understreges, at medarbejderne ikke mister deres ret til ophold i Danmark, fordi de ikke har fået udstedt dokumentation. Retten til ophold afhænger ikke af disse dokumenter, men der skal ansøges inden 29.marts.

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte HORESTA`s juridiske callcenter på 35 24 80 40.

For yderligere information kontakt:

Har du fået læst?

Trend: 360-graders sanselig cocktailoplevelse

TRENDS: HORESTA samarbejder med innovationshuset Innovation Lab, der skal give vores medlemmer mulighed for at få indblik i, hvad der opstår af global nytænkning, trends og tendenser i branchen. Denne gang fortæller Innovation Lab om The Blue Bar, hvor det ikke kun er smagssansen, der bliver påvirket, når gæsterne får cocktails.

Trend: Eksklusive hoteloplevelser hitter

Forestil dig at vågne op i en forhistorisk amerikansk klub og dase ved swimmingpoolen eller læse en bog på biblioteket, der kun var tiltænkt studerende ved elite-universiteterne Yale eller Harvard. Dette er muligt i de såkaldte city clubs, og populariteten blandt disse er stigende blandt rejsende.

Brexit: Handler I med Storbritannien?

Når Storbritannien forlader EU, vil det blive karakteriseret som et tredjeland i forhold til EU. Hvis man ikke lander en Brexit-aftale vil det blandt andet betyde, at danske virksomheder, der handler med Storbritannien, skal følge de generelle told- og skatteregler for handel med tredjelande.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne