Holdningerne er mange: Økologiske fødevarer er bedre end konventionelle. Madvarer transporteret på tværs af kloden er en voldsom klimasynder. Vi har et stort overforbrug af emballage.

Alle har sikkert hørt ovenstående sætninger i medierne og i den grønne debat, men de er kun en del af sandheden, lød det fra Michael Z. Hauschild fra DTU, som til dagligt forsker i kvantitativ bæredygtighed, da HORESTA forleden holdte møde i bæredygtighedsnetværket SusDaneable.

(artiklen fortsætter under billedet)

For bæredygtighed er et kompliceret spørgsmål. Og hotel- og restauranterhvervet brænder for at gøre en forskel, og virksomhederne vil gøre det på den klogest mulige måde. Afsættet for SusDaneable-mødet var at få mere fakta ind i debatten, så virksomhederne kan træffe beslutninger på et kvalificeret grundlag.

Michael Z. Hauschild slog først og fremmest fast, at én er ting sikkert.  Vi udleder otte gange for meget CO2 per indbygger, vi spiser for meget kød, vi har opdyrket for meget land, og dyrearter dør i en hast uden fortilfælde.  Vi er derfor nødt til at finde frem til nye løsninger og grønne tiltag, hvis vi vil skabe en fremtid, hvor vores samfund ikke forbruger ressourcer hurtigere, end kloden kan følge med.

En vigtig del af arbejdet med bæredygtighed er at se på hele værdikæden, lød det fra Michael Z. Hauschild.

”Vi kan skifte hele vores bilpark ud med elbiler i morgen, men elbilerne er kun så grønne som den strøm, der driver dem. Og de digitale løsninger er kun så grønne som de datacentre, der driver dem. Opgaven i vores branche bliver i høj grad at have et 360-graders blik for de produkter, vi branchen forbruger og hele deres livscyklus.  Vi skal finde frem til de steder, hvor vi kan gøre den største indsats og komme længst for vores investering”.

For yderligere information kontakt:

Har du fået læst?

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Slut med gratis bæreposer

Snart er det slut med de tynde plastikposer til pizzaæskerne, og når du vil have en bærepose i butikkerne, så kommer det til at koste mindst fire kroner.

Hoteldirektør: Sådan gør vi bæredygtighed rent lavpraktisk

Vi skal og bør stå sammen om at nedbringe ressourceforbruget. Det er både etisk og miljømæssigt korrekt, og som et non-profit og bæredygtigt hotel vil vi gerne tage vores del af ansvaret. Sådan skriver Bo Kikkenborg, hoteldirektør, KOMPAS Hotel Aalborg. Derfor har hotellet valgt at blive et Green Key-certificeret hotel.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne