Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Skal restauranter, hoteller og turistvirksomheder kunne sige nej tak til kontanter? Det mener HORESTA, mens Ældre Sagen er imod. Forbrugerrådet Tænk har bedt parterne om at uddybe argumenterne.

HORESTAs kommercielle chef, Jeppe Møller-Herskind, siger:

“Vi har mange medlemmer, som har uhensigtsmæssige omkostninger forbundet med kontanterne pga. svind og aflevering af kontanterne. Husk også på, at byttepenge er noget, man i dag køber. Nogle skal måske køre op til 80 kilometer efter et indleveringsdepot (en bank, red.), og derudover skal de også bruge tid på at tælle kontanterne op. For andre virksomheder er kontanterne så vigtige, at det ikke er noget problem.”

Dertil svarer jurist og seniorkonsulent i Ældre Sagen, Louise Kambjerre Scheel:

“Vi ved, at der er mennesker, som har brug for at handle med kontanter. Den beskyttelse har de krav på og ret til, så de ikke bliver ekskluderet af samfundet. Kontantpligten er til for – som Forbrugerombudsmanden formulerer det – at hindre diskrimination af kontantkunder.”

Ifølge Nationalbanken blev 12 procent af alle betalinger i 2022 foretaget med kontanter.

Læs hele historien på taenk.dk

Debatten om drikkepenge ruller videre

Hvordan drikkepenge gives og opfattes er under forandring i takt med nye betalingsvaner og teknologiske løsninger. HORESTA deltog tidligere på ugen i DR Aftenshowet for at fremhæve behovet for fleksibilitet og respekt for gæstens oplevelse.

Log ind