Som konsekvens af ni ugers øremærket barsel til fædre vil man se et øget arbejdsudbud – og af et omfang, der ikke er ubetydeligt for samfundsøkonomien. Det mener to eksperter i økonomi, der venter, at mange fædre vil droppe barslen. Det skriver Berlingske.

Et øget arbejdsudbud som konsekvens af den øremærkede barsel mener Mads Lundby Hansen, som er cheføkonom og vicedirektør i CEPOS, vil opstå, fordi der er en del mænd, som ikke vil tage alle de ugers barsel, som er øremærket dem.

”Efter alt at dømme er der en del mænd, der ikke vil afholde alle ni ugers barsel. Og moderen kan så ikke få del i den andel af de ni uger, der ikke afholdes. Derfor forventer jeg, at den samlede barselsperiode for familien bliver reduceret, og det frigiver arbejdskraft. Og dermed forventer jeg det øgede arbejdsudbud,” siger Mads Lundby Hansen.

Læs hele historien her.

På trods af jobfest mangler hoteller og restauranter hænder

Efter at have været hårdt ramt under corona er der igen godt med gæster på de danske hoteller og restauranter. Flere steder kan det imidlertid være svært at følge med. Også selv om der er blevet ansat masser af personale de seneste måneder, skriver FødevareWatch.dk.

Overgangsordning: Se overenskomsternes regler for betaling under orlov

Den nye barselslov vil gælde for alle, der har født eller adopteret efter den 2. august 2022. For medarbejdere, der er ansat på overenskomst, er der netop indgået aftale mellem DA og FH om tilpasning af betalingsreglerne i overenskomsten. Der er tale om en overgangsordning, som er gældende frem til og med udgangen af februar 2023, hvor overenskomsterne skal fornyes.

Log ind