Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Det er positivt, at barer og restauranter med en ny aftale kompenseres, efter at de har fået indskrænket deres åbningstid. Aftalen har dog flere mangler, mener HORESTA, skriver Ritzau. For eksempel kompenseres der ikke for udgifter til lønninger. Og det er en af de største udgiftsposter i branchen.

”Der er ikke noget lønkompensation i denne her aftale. Så den store udgift får vi ikke hjælp til,” siger politisk direktør Kirsten Munch Andersen.

Med aftalen kan barer og restauranter, der taber mindst 35 procent af omsætningen efter de nye restriktioner, få hjælp til de faste omkostninger. Det følger, efter at restaurationsbranchen nu kun må have åbent til klokken 22.00, efter at coronasmitten er taget til i samfundet. Kirsten Munch Andersen fremhæver dog, at det ikke kun er de begrænsede åbningstider, som presser branchen.

Læs hele historien her.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Log ind