Embla, der er en fælles nordisk madpris, skal styrke den fælles nordiske mad-identitet, kultur og øge interessen for nordisk mad uden for Norden. 

Nu er det muligt at indstille kandidater til Embla 2019. Det er muligt at indstille i syv forskellige kategorier, og det er de seks nordiske landbrugsorganisationer, der står bag prisen, som også er støttet af Nordisk Ministerråd.

Embla-prisen blev uddelt første gang i København i 2017, hvor Landbrug & Fødevarer var vært for prisen. Embla uddeles hvert andet år.

De syv kategorier til Embla-prisen 2019 er:

Nordisk råvareproducent 2019
Nordisk madiværksætter 2019
Nordisk madhåndværker 2019
Nordisk madkommunikatør 2019
Nordisk mad til mange 2019
Nordisk maddestination 2019
Nordisk mad til børn og unge 2019

Indstillingsblanketterne for de syv kategorier findes på www.emblafoodaward.com, hvor interesserede også kan læse mere om Embla.

Det er muligt at indstille til Embla fra 1. marts til 31. marts 2019, og 2. maj 2019 offentliggøres de nominerede fra hvert land.

Har du fået læst?

Guide: Sådan dokumenterer du økologi i din virksomhed

Flere og flere kunder efterspørger økologi, når måltidet skal bestilles. Det gælder i alt fra restauranten og caféen til konferencecentreret og i morgenmadsbuffeten på hotellet. Og virksomhederne kan nemt reklamere med det, så længe de holder økoregnskab, lyder det fra HORESTAs fødevarechef Tine Skriver i det nye Visitor-magasin.

Nyt projekt har brug for din hjælp: Vær med til at løse madspildsproblemet

Lad os blive endnu bedre til at udnytte råvarerne til fordel for miljøet og virksomhedernes økonomi. Sådan lyder ambitionen i et nyt projekt, som HORESTA, Hotel- og Restaurantskolen, DTU fødevareinstituttet, Stop Spild af Mad og PlanMiljø står bag. Her er målet at finde og sprede metoder til at optimere råvareudnyttelse og reducere madspild i selvstændige restauranter og hotelrestauranter.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne