Hoteller og restauranter har de seneste år råbt op om, at de ikke kan finde kokke, tjenere eller receptionister til de mange stillinger, som væksten i dansk madturisme har kastet af sig, skriver Fagbladet 3F.

Men nu ser det ud til, at der er hjælp på vej. For flere unge vil være noget med mad, viser de seneste ansøgertal til landets erhvervsskoler.

I HORESTA er uddannelseschef Marianne Kragh glad for, at der omsider er kommet “hul på bylden”:

”Især i Københavns-området har vi oplevet, at det ene hotel efter det andet skyder op, og det har undret os, at vi ikke har kunnet se en stigning i antallet af elever, der søger ind i branchen. Der er mange skoler, der har givet udtryk for, at de ikke kan leve op til branchens efterspørgsel. Derfor er det virkelig glædeligt, hvis kurven vender, siger hun.

Læs hele historien her.

Har du fået læst?

Det handler om at gøre sine gæster glade

”Legen med maden er en stor del af det at være kok. Hvis du ikke må lege med maden, og hvis du ikke må være kreativ, så udvikler du dig ikke”.
Sådan lyder det fra Christian Kleinert i en video, hvor han bliver brugt som frontfigur for at motivere andre unge til at søge ind på kokkeuddannelsen.

Kokke og tjenere er i høj kurs

Hotel- og restauranterhvervet er nr. 2 på listen over erhverv med størst arbejdskraftmangel. Kokke er nr. 6 og tjenere nr. 10 på listen over jobtyper, som virksomhederne har størst udfordringer med at få besat.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne