Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

De senere år har en række mikro-mjødbryggere kastet sig ud i at genoptage det gamle erhverv som mjødbryggere og udforske, hvad det er muligt at fremtrylle af smagsvarianter, når vi arbejder med honning som grundmateriale sammen med urter, krydderier, frugt, most eller rene honningtyper.

Sidste år gik disse for første gang sammen for fejre den nordiske mjød med en fælles event Mjødens Dag, der blev en stor publikums succes, som gentages igen her 29. september 2019. Arrangementet er blevet udvidet med en faglig dag mandag 30. september - hvor restauranter og interesserede er velkomne.

Formiddagen er programsat med faglige oplæg, hvor der kommer eksperter og deler ud af deres viden om b.la. gæring, aromaer, lagring m.m. Efter frokosten er der tid til smagning og en debat om hvilke muligheder I ser for mjød i relation til jeres fag / virksomheder.

Stedet er: Snoremark, Gundsølillevej 52, Tågerup, 4000 Roskilde

Tilmelding skal ske til [email protected]

Program

Kl. 9.00 – 9.30 velkomst og kaffe

9.30 - 10.00: Honning som grundmateriale, behandling og typer, biavlskonsulent Flemming Vejrnæs

10.00- 11.00: Oplæg om aromaer og valg af gærtyper ved Niels Arneborg, Food Science, Københavns Universitet

11.15 - 12.15 Oplæg om valg af gærtyper i forhold til mjød typer og alkoholstyrke ved Sigrid Gertsen-Schinny, Lallemann

Kl. 12.15 - 13.30: Frokost og tid til besøg i bryggeriet

  1. 13.30: Intro til mjødbrygning, mjødtyper, kvalitet og vision for mjødbrygning i Danmark

Kl. 14.00 Mød bryggerierne - smagning og faglig snak om muligheder i forhold til markedet

Kl. 16.30 Tak for i år.

Se også

Log ind