En samlet blå blok går til forhandlingerne om restriktioner i blandt andet turisme- og oplevelseserhvervet med et ønske om at få ændret lukketiden til minimum midnat.

Det glæder HORESTA, som længe har kæmpet for at få afskaffet lukketiden.

Politisk direktør i HORESTA, Kirsten Munch, siger i dag til TV2/News, at lukketiden er en af de restriktioner, som sundhedsmæssigt giver mindst mening.

”Man smitter hverken mere eller mindre før eller efter kl. 22. Dertil kommer, at selv sundhedseksperter har påpeget problemet i, at man ved en fast lukketid ender med at sende mange mennesker ud på gaden på samme tidspunkt”, siger Kirsten Munch til TV2/News.

På spørgsmålet om, hvilken restriktion HORESTA helst vil have fjernet peger hun dog på coronapasset, som har lagt et tungt låg over mulighederne for at skabe omsætning i det genåbnede erhverv.

HORESTA har lavet beregninger, der viser, at den tidlige lukketid og coronapasset i maj tilsammen kostede restauranterne 1,5 milliarder kroner i omsætning.

Adm. direktør i Old Irish Pub, Peder Blak, siger til TV2/News, at tidlig lukketid står øverst på kædens ønskeliste.

”Vi har brug for flere åbningstimer til at generere en sund forretning,” siger Peder Blak.

Han frygter blandt andet for konsekvenserne for storskærmvisninger i forbindelse med det kommende EM i fodbold.

”På nuværende tidspunkt kan vi ikke sælge en øl i 2. halvleg, og man kan risikere, at hvis kampene går i overtid, så bliver man simpelthen smidt ud. Det er jo et vanvittigt dilemma, vi som restaurationer står i, og i øvrigt kan gæsterne bare gå ud i det offentlige rum og feste videre,” siger Peder Blak.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind