Storbritannien trådte officielt ud af EU den 31. januar. Men hvordan skal dette håndteres i forhold til medarbejdere fra Storbritannien, som arbejder i Danmark?

Advokat i HORESTA, Karina Lafrenz, fortæller:

”Storbritannien har indgået en overgangsordning med EU om en overgangsperiode frem til og med 31. december 2020. Det betyder, at I overgangsperioden er forholdende overordnet set, som forinden Storbritannien forlod EU. Britiske statsborgere, som arbejder og opholder sig i Danmark, samt deres familiemedlemmer, kan således fortsætte med at arbejde og opholde sig i Danmark på samme vilkår i overgangsperioden.”

Der er mulighed for, at Storbritannien kan søge overgangsperioden forlænget med 1 til 2 år.

Bliver overgangsperioden ikke forlænget, betyder dette pr. 1. januar 2021, at britiske statsborgere, og deres familiemedlemmer, skal søge om opholds- og arbejdstilladelse på samme måde, som vi kender det for trejdelandsstatsborgere (dvs. statsborgere uden for EU, EØS og Schweiz).

Der er lavet en udtrædelsesaftale mellem Storbritannien og EU, der gør, at britiske statsborgere, som har haft lovligt ophold i Danmark i 5 år i træk, kan søge om tidsubegrænset ophold i Danmark.

Medlemmer kan kontakte HORESTA for nærmere rådgivning vedrørende brexit og udenlandskarbejdskraft ved at ringe til HORESTAs juridiske callcenter på 35 24 80 40.

20240524 DSC00193
Juridisk chef
Karina Lafrenz

Log ind