Er jeres virksomhed opstartet med e-handel de seneste uger, eller har I lanceret takeaway?

Fødevarestyrelsen understreger, at virksomhederne skal huske, at salg af fødevarer via digitale platforme selvfølgelig er omfattet af fødevarelovgivningen. E-handel med fødevarer omfatter alle former for mad og drikkevarer samt kosttilskud, som markedsføres på digitale platforme, fx hjemmesider, webshops, sociale medier som facebook og instagram, samt apps og online markedspladser.

HORESTAs fødevarechef Tine Skriver tilføjer:

”Ved salg af ikke-færdigpakkede fødevarer skal der medfølge information om allergener. Det skal virksomhederne huske, hvis man for eksempel sælger takeaway eller via e-handel. For selvom nye initiativer hurtigt tager form, så må det ikke ske på bekostning af gæsternes sikkerhed,” fortæller Tine Skriver.

Som udgangspunkt skal alle fødevarevirksomheder være registreret hos Fødevarestyrelsen, medmindre aktivitetsniveauet er så lavt, at det ligger under bagatelgrænsen på 50.000 kr. (?).

HORESTA-medlemmer kan henvende sig til fødevarechef Tine Skriver med eventuelle spørgsmål.

Tine.jpg
Fødevarechef
Tine Skriver

Fødevarestyrelsen kontrollerer økologi i restauranter, storkøkkener og butikker

Selvom kokken lægger en økologisk hakkebøf i burgeren, så må restauranten ikke sælge burgeren som en økologisk burger med mindre alle de andre ingredienser også er økologiske. Men restauranten må gerne sælge den som ”burger med økologisk kød”. Reglerne for markedsføring af økologi har fokus på detaljer, men de er klare og logiske.

Letz Sushi åbner i Risskov

Risskov bliver en restaurant rigere, når sushikæden Letz Sushi åbner nu sin fjerde restaurant i Aarhus. Denne gang har Letz Sushi kastet sin kærlighed over Risskov, hvor man mandag 27. februar åbner op i helt nye omgivelser, skriver Lokalavisen.

Log ind