Arbejdskraft, konkurrencekraft og markedsføring var blandt emnerne, da HORESTA tirsdag formiddag mødtes med erhvervsminister Simon Kollerup (S).

HORESTAs adm. direktør Katia K. Østergaard kvitterede ministeren for et godt møde.

”Vi glæder os over, at den nye erhvervsminister er lydhør, når erhvervslivet præsenterer de udfordringer, der står i vejen for, at virksomhederne kan skabe øget vækst, og dermed også bidrage yderligere til velfærden. Her har vi i turisme- og oplevelseserhvervet en række dagsordener, som vi drøftede med ministeren”, siger Katia K. Østergaard, og fortsætter:

”Vores erhverv har den højeste andel af forgæves rekrutteringer, hvilket betyder, at næsten en tredjedel af gangene virksomhederne søger medarbejdere, må de opgive eller ansætte en anden profil. Det koster på bundlinjen, for det betyder, at virksomhederne ikke har ressourcer til at imødekomme gæsternes efterspørgsel. Samtidig består der en udfordring i, at vi er et konkurrenceudsat erhverv, hvor vi kæmper om turisternes gunst med nabolandene. Det er man fra politisk side nødt til at være meget bevidst om, og vi så gerne flere midler til markedsføringen af Danmark som destination”, fortæller Katia K. Østergaard.

Hun mener, at disse udfordringer skal adresseres for at erhvervets virksomheder kan bidrage yderligere til vækst og beskæftigelse i hele landet.

HORESTA ser frem til samarbejdet med ministeren, hvor også andre store temaer skal drøftes, heriblandt den forestående evaluering af Airbnb-lovgivningen.

 

(Fotograf - Steen Brogaard)

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

VisitHerning: ”Kan turisme, vækst og bæredygtighed gå hånd i hånd?”

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har netop igangsat processen med at udarbejde en ny turismepolitisk strategi med fokus på, at den fortsatte vækst i turismen skal ske på en bæredygtig måde, skriver Herning Folkeblad. Strategien forventes at kunne offentliggøres primo 2021. Ambitionen er, at Danmark skal være en af verdens mest bæredygtige turistdestinationer.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne