Arbejdskraft, konkurrencekraft og markedsføring var blandt emnerne, da HORESTA tirsdag formiddag mødtes med erhvervsminister Simon Kollerup (S).

HORESTAs adm. direktør Katia K. Østergaard kvitterede ministeren for et godt møde.

”Vi glæder os over, at den nye erhvervsminister er lydhør, når erhvervslivet præsenterer de udfordringer, der står i vejen for, at virksomhederne kan skabe øget vækst, og dermed også bidrage yderligere til velfærden. Her har vi i turisme- og oplevelseserhvervet en række dagsordener, som vi drøftede med ministeren”, siger Katia K. Østergaard, og fortsætter:

”Vores erhverv har den højeste andel af forgæves rekrutteringer, hvilket betyder, at næsten en tredjedel af gangene virksomhederne søger medarbejdere, må de opgive eller ansætte en anden profil. Det koster på bundlinjen, for det betyder, at virksomhederne ikke har ressourcer til at imødekomme gæsternes efterspørgsel. Samtidig består der en udfordring i, at vi er et konkurrenceudsat erhverv, hvor vi kæmper om turisternes gunst med nabolandene. Det er man fra politisk side nødt til at være meget bevidst om, og vi så gerne flere midler til markedsføringen af Danmark som destination”, fortæller Katia K. Østergaard.

Hun mener, at disse udfordringer skal adresseres for at erhvervets virksomheder kan bidrage yderligere til vækst og beskæftigelse i hele landet.

HORESTA ser frem til samarbejdet med ministeren, hvor også andre store temaer skal drøftes, heriblandt den forestående evaluering af Airbnb-lovgivningen.

 

(Fotograf - Steen Brogaard)

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

HOTREC: ”Klimalovgivning vil ændre måden, hvorpå vi driver virksomhed”

Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes. Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne