79 pct. af danskernes aftensmåltider indeholder kød. Det er blot én af konklusionerne i Madkulturens årlige analyse af danskernes måltidsvaner.

Analysen viser blandt andet, at danskerne gør større brug af færdigproducerede elementer i måltiderne, og andelen af fuldstændig hjemmelavede måltider er faldet med 5 pct. fra 2016 til 2019 fra 55 pct. til 50 pct.

Køkkenchefen Anika Madsen siger i et citat på Madkulturens LinkedIn:

”Mad er blevet en underholdningsting. Vi kan snildt bruge to timer på at se Masterchef, mens vi spiser rugbrødsmadder”.

Take-away samt aftensmad spist ude går samlet frem, således at 13 pct. af måltiderne falder i denne kategori.

43 pct. af danskerne svarer, at de finder det vigtigt, at fødevarerne, de anvender, er bæredygtige.

HORESTAs fødevarechef Tine Skriver konkluderer.

”Madvaner er konservative, men står aldrig stille, og det er vigtigt, at vi som erhverv følger med tendenser, samtidig med at vi bidrager til at skabe udviklingen. For eksempel er det en meget lille andel af de adspurgte, som mener, at udespisning og takeaway er klimavenligt. Det er på trods af, at mange restauranter gør rigtig meget på denne dagsorden, og det skal vi blive endnu bedre til at fortælle danskerne om”, siger hun.

Tine Skriver tilføjer, at det er i erhvervets interesse, at danskerne interesserer sig for mad og prioriterer madlavning og kendskab til fødevarerne, for det bidrager også til deres ønsker om at prøve nye udespiseoplevelser.

”Det er en positiv spiral for erhvervet, når danskerne har øget fokus på mad og kvalitet, for de opsøger restauranterne og fageksperterne for at få udvidet deres horisont”, fortæller Tine Skriver.

Læs hele analysen her.

For yderligere information kontakt:

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

180 danskere syge efter at have spist franske østers

Siden begyndelsen af januar har Fødevarestyrelsen modtaget flere enslydende meldinger fra fødevaremyndigheder rundt om i Europa. Franske myndigheder vurderer ifølge styrelsen, at årsagen kan være overløb af spildevand til østersbanker langs den franske kyst mod Atlanterhavet, skriver Ritzau ifølge Berlingske.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne