79 pct. af danskernes aftensmåltider indeholder kød. Det er blot én af konklusionerne i Madkulturens årlige analyse af danskernes måltidsvaner.
Analysen viser blandt andet, at danskerne gør større brug af færdigproducerede elementer i måltiderne, og andelen af fuldstændig hjemmelavede måltider er faldet med 5 pct. fra 2016 til 2019 fra 55 pct. til 50 pct.
Køkkenchefen Anika Madsen siger i et citat på Madkulturens LinkedIn:
”Mad er blevet en underholdningsting. Vi kan snildt bruge to timer på at se Masterchef, mens vi spiser rugbrødsmadder”.
Take-away samt aftensmad spist ude går samlet frem, således at 13 pct. af måltiderne falder i denne kategori.
43 pct. af danskerne svarer, at de finder det vigtigt, at fødevarerne, de anvender, er bæredygtige.
HORESTAs fødevarechef Tine Skriver konkluderer.
”Madvaner er konservative, men står aldrig stille, og det er vigtigt, at vi som erhverv følger med tendenser, samtidig med at vi bidrager til at skabe udviklingen. For eksempel er det en meget lille andel af de adspurgte, som mener, at udespisning og takeaway er klimavenligt. Det er på trods af, at mange restauranter gør rigtig meget på denne dagsorden, og det skal vi blive endnu bedre til at fortælle danskerne om”, siger hun.
Tine Skriver tilføjer, at det er i erhvervets interesse, at danskerne interesserer sig for mad og prioriterer madlavning og kendskab til fødevarerne, for det bidrager også til deres ønsker om at prøve nye udespiseoplevelser.
”Det er en positiv spiral for erhvervet, når danskerne har øget fokus på mad og kvalitet, for de opsøger restauranterne og fageksperterne for at få udvidet deres horisont”, fortæller Tine Skriver.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Generationsskifte: Danske Hoteller søger ny direktør
10-10-2024
-
Historisk fynsk kro sættes til salg efter ti år
10-10-2024
-
Restauratør vender tilbage til Restaurant Silo
10-10-2024
-
Inflationen faldt en smule i september
10-10-2024
-
Aarhusiansk turistattraktion gennemfører fyringsrunde
10-10-2024