Jens Chr. Grunddal bor i midten af København, og han har fået nok af turisterne omkring hans bopæl. Berusede gæster larmer i nattelivet og tidligt om morgenen banker rullekufferter hen ad brostenene. Men er det nok til at karakterisere København som en by med overturisme? HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch Andersen, var tirsdag i debat med en række interessenter på DR P1.

”I HORESTA lytter vi til kritikken, og vi tager den seriøst. Vi er løbende i dialog med både politikere, virksomheder og beboerforeninger m.fl. Vi skal sikre en bæredygtig turisme i København, og når borgerne oplever støj og trængsel, så må vi tænke i konstruktive løsninger. Det har man for eksempel set med natteværtsordningen, som har været på gaden for at sikre et bedre og mere respektfuldt natteliv i byen”, siger Kirsten Munch Andersen.

Hun tilføjer, at det er et kæmpe problem, hvis turismen mister beboernes opbakning.

”Der skal vi ikke hen. Og der er vi ikke. Man kan ikke tale om overturisme i København. Men der er ingen tvivl om, at turismen mærkes voldsomt, når københavnerne selv udlejer deres lejligheder, og Airbnb formidler mere end to millioner overnatninger i private lejlighedsopgange”, siger Kirsten Munch.

Hun understregede, at erhvervet er vigtigt for byens omsætning og beskæftigelse af faglærte og ufaglærte. Desuden er branchen afgørende, når det kommer til integration af udlændinge på det danske arbejdsmarked.

Kirsten Munch blev bakket op af Wonderful Copenhagens adm. direktør Mikkel Aarø:

”Selvfølgelig skal vi tage problematikken seriøst. Der er en enighed om, at vi der er nogle ulemper, men det handler om at maksimere fordelene og minimere ulemperne. Det sker blandt andet ved at sprede turisterne, og vise dem alt det, som København har at byde på, lød det fra Mikkel Aarø.

Hør debatten her.

Log ind