Frem til 30. november har Fødevarekontrollen fokus på hygiejneforordningens bestemmelser om uddannelse af medarbejdere.

Tidligere skulle alle medarbejdere, der håndterer fødevarer, have gennemgået et kursus i fødevarehygiejne hos en godkendt kursusudbyder. Denne bestemmelse i den danske fødevarelovgivning er nu fjernet, og tilbage er kravet om, at virksomhedslederen skal instruere eller uddanne sine medarbejdere i korrekt behandling af fødevarer, i personlig hygiejne og i virksomhedens egenkontrol. Hver enkelt person skal være i stand til at udføre sit arbejde i virksomheden, så hygiejnereglerne bliver overholdt.

Det er styrelsens forventning, at det går godt i de fleste fødevarevirksomheder, men at der mange steder mangler fokus på målrettet uddannelsen af medarbejderne. Dette kommer til udtryk i højsæsoner, når virksomheden har travlt og kapaciteten udnyttes maksimalt.

Ny erhvervsuddannelse inden for service og oplevelser

McDonald’s, Letz Sushi, Flammen og Sunset Boulevard er sammen om ny erhvervsuddannelse, der skal medvirke til at løfte serviceniveauet, samtidig med at det giver de unge gode muligheder for at videreuddanne sig.

HORESTA: Ikke behov for skærpet fødevarekontrol

HORESTA opfordrede fredag morgen på TV2/News politikerne til at holde hovedet koldt efter torsdagens Operation X-udsendelse, der beskrev hvordan pizzakæden Domino’s har brugt fødevarer, der havde overskredet udløbsdatoen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne