Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Som svar på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at vi risikerer svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis der skrues op for mere international arbejdskraft mener HORESTAs adm. direktør, Pia E. Voss, at det er en meget ærgerlig sammenblanding af pærer og bananer. Det skriver hun i et indlæg i Berlingske.

Hun skriver blandt andet, at “Der er ingen tvivl om, at den svenske bandekrig har rod i landets flygtningepolitik og de integrationsproblemer, denne har skabt. Hummelgaard og Dybvads frygt går på, at vi ender i samme situation i Danmark, hvis vi henter mere international arbejdskraft til landet, og de refererer i den forbindelse til den fejlslagne indvandrerpolitik fra 1970erne, hvor vi inviterede mange gæstearbejdere til Danmark, som senere valgte at bosætte sig her i landet.”

Men de to ministres argumentation holder, ifølge Pia E. Voss, ikke vand, for de sammenblander udlændinge- og beskæftigelsespolitik samt integration af international arbejdskraft i dag og for 50 år siden.

“I modsætning til 70erne har vi i dag et meget fintmasket regelsæt, og det er en forudsætning for at kunne bo og arbejde i Danmark, at man har en opholds- og arbejdstilladelse og dermed har et arbejde. Mister man det arbejde, eller udløber opholds- og arbejdstilladelsen, bliver man sendt hjem. International arbejdskraft er ikke en byrde. Økonomiske analyser har tværtimod vist, at international arbejdskraft årligt øger Danmarks BNP med over 200 milliarder kroner,” skriver hun.

HORESTA: Syreres hjemrejse kan ramme branchen

Hvis syriske statsborgere rejser hjem, kan det skabe mangel på arbejdskraft i hotel- og restaurationsbranchen, advarer HORESTA. Syrere udfylder vigtige roller, hvor det er svært at finde medarbejdere.

Log ind