Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
I et nyt stort forskningsprojekt skal forskere fra Københavns og Aarhus Universitet, sammen med en række virksomheder, udvikle bæredygtig samproduktion af fisk, rejer og tang. Her skal det undersøges, hvordan man kan bruge næringsstoffer og CO2 fra reje- og fiskeopdræt til at producere en grøn protein- og fiberholdig tangart til menneskeføde. Det skriver Fødevarefokus.dk.
Projektet, som er døbt SeaFree, har til formål at bruge tangproduktion til at optage og omdanne emissioner fra fiskeopdræt til et højværdiprodukt. Slutproduktet skal bestå af klimavenlige fisk og rejer og en sund tangart, kaldet søsalat, som er rig på både fibre og protein. Søsalaten skal ud over fremstilling af forskellige kosttilskud også bruges som grønt tilbehør, når folk køber fisk.
Metoden har potentiale til at kunne reducere de globale fødevaresystemers klimaaftryk markant. Derfor kan kombinationen af fiskeopdræt og tangdyrkning i lukkede systemer meget vel udvikle sig til et nyt eksporteventyr for Danmark, mener professor Marianne Thomsen fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
HORESTA: Booking.com udbetaler penge til hotelejere
29-09-2023
-
HORESTA truer nu Booking.com: Betal de danske hoteller inden for to dage, eller vi lægger sag an
29-09-2023
-
Nu ruller millionerne fra bookingkæmpe endelig
29-09-2023
-
Investerer 30 millioner i ny forlystelse: Sommerland vil have endnu flere danske og udenlandske turister
29-09-2023
-
Milliardhandel aflyst: EU forbyder Booking.com at opkøbe platform
29-09-2023
-
Branchestatus: Coronagælden er betalt og konkursbølgen aflyst
29-09-2023