Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

I et nyt stort forskningsprojekt skal forskere fra Københavns og Aarhus Universitet, sammen med en række virksomheder, udvikle bæredygtig samproduktion af fisk, rejer og tang. Her skal det undersøges, hvordan man kan bruge næringsstoffer og CO2 fra reje- og fiskeopdræt til at producere en grøn protein- og fiberholdig tangart til menneskeføde. Det skriver Fødevarefokus.dk.

Projektet, som er døbt SeaFree, har til formål at bruge tangproduktion til at optage og omdanne emissioner fra fiskeopdræt til et højværdiprodukt. Slutproduktet skal bestå af klimavenlige fisk og rejer og en sund tangart, kaldet søsalat, som er rig på både fibre og protein. Søsalaten skal ud over fremstilling af forskellige kosttilskud også bruges som grønt tilbehør, når folk køber fisk.

Metoden har potentiale til at kunne reducere de globale fødevaresystemers klimaaftryk markant. Derfor kan kombinationen af fiskeopdræt og tangdyrkning i lukkede systemer meget vel udvikle sig til et nyt eksporteventyr for Danmark, mener professor Marianne Thomsen fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Læs hele historien på fodevarefokus.dk

Museum Odense belønnes med Green Attraction-certifikat

Efter gennem et par år at have sat fokus på grøn omstilling i hele organisationen og særligt i Den Fynske Landsby sikrer Museum Odenses museer sig nu det synlige bevis for at tænke bæredygtigt i såvel sin formidling som sit energiforbrug.

Log ind