Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Der skal trækkes flere af de helt store internationale sports- og kulturevents til København.

Det er det overordnede mål i den megaeventstrategi, som politikerne i Københavns Kommunes Økonomiudvalg har vedtaget, skriver turistmonitor.dk.

Strategien er kommunens første på området for de helt store begivenheder og bliver et vigtigt redskab for de nationale og internationale idrætsforbund og organisationer, som samarbejder med københavnske venues og idrætsanlæg om at placere deres megaevents i København.

Strategien fastsætter samtidig kriterierne for uddeling af midler fra den kommunale pulje på 15 millioner kroner til megaevents.

Den samlede indgang til kommunen bliver en enhed kaldt Copenhagen Megaevents, som arbejder på tværs af Økonomiforvaltningen, Teknik- og miljøforvaltningen og Kultur- og fritidsforvaltningen i samspil med Wonderful Copenhagen.

Copenhagen Megaevent skal samtidig sikre, at arbejdet med megaevents formaliseres og professionaliseres.

Læs hele historien på turistmonitor.dk (kræver login)

Analyse er klar: Flyforbindelse har stor betydning for Bornholm

En analyse af flybetjeningen af Bornholm konkluderer, at forbindelsen til København er af stor betydning for det bornholmske samfund. Samtidig kan der skabes samfundsøkonomisk merværdi, hvis nogle af færgens støttemidler flyttes til flyruten.

Log ind