Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Reglerne for brandsyn er blevet for indviklede, bureaukratiske og rigide.

Sådan lyder meldingen fra flere kanter. Baggrunden er, at reglerne for brandsyn over de seneste år er blevet ændret og flyttet fra at være en del af beredskabslovgivningen til at være en del af bygningsreglementet. Det skriver Avisen Danmark.

Samtidig er opgaven med at rådgive og hjælpe med at lave planer for brandsikkerheden i for eksempel hoteller og plejehjem samt i forbindelse med større arrangementer flyttet fra kommunerne og de lokale beredskaber til private rådgivere.

Kaare Friis Petersen er erhvervsjuridisk chef i HORESTA, men selv om han er uddannet jurist, er brandsynsreglerne for indviklede for ham.

”Brandområdet er temmelig uoverskueligt. Det er svært at blive klog på, hvad der er op og ned for at sige det ligeud”, siger Kaare Friis Petersen.

Han har uden held forsøgt at sætte sig ind i reglerne, og derfor undgår han også at rådgive virksomheder om netop dette område.

Læs hele historien på avisendanmark.dk

Planer om stort luksushotel lever atter

Egentlig havde investoren lagt sin egen plan om et nordjysk luksushotel i graven, fordi projektet blev for dyrt. Men efter at en ny partner har meldt sig i projektet, lever drømmen på ny.

Log ind