Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Det kan være svært at finde rundt i de forskellige miljømærker, der i dag bruges til at fortælle, om et produkt f.eks. er grønt eller bæredygtigt. Men det skal en potentiel EU-lovgivning gøre op med, skriver Turistmonitor.dk

I følge EU-Kommissionens litauiske miljøkommisær, Virginijus Sinkevičius er der i øjeblikket for mange miljømærker, hvoraf nogle er vildledende eller ikke fortæller sandheden. Han vurderer, at 50 pct. af de 230 mærker, der i dag findes i Europa, må lade livet.

Den potentielt nye lovgivning kan få betydning for den danske turistbranche, hvor målet er, at 70 pct. af alle overnatningssteder i Danmark skal være bæredygtighedscertificerede i 2030.

Mikal Holt Jensen, der er sekretariatschef i Green Key og miljøchef hos HORESTA mener, at det er positivt, hvis der bliver ryddet op i miljømærkningerne i Europa.

“Der er kommet rigtige mange mærker på markedet, og det er vigtigt, de er troværdige. Det er ærgerligt, at der nogle gange kommer sådan nogle pop-up mærker på blandt andet bookingplatformene, hvor hotellerne bare kan svare på nogle spørgsmål, og så er de pludselige mærkede,” siger Mikal Holt Jensen.

Han håber, at fælles retningslinjer i EU vil være med til at rydde op i antallet af mærker, så der kan konkurreres på lige fod. Samtidig så han gerne, at der også kom internationale retningslinjer, der ikke kun gælder i EU.

Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login

Bæredygtighed lever i det skjulte

Landets indkøbere af events og konferencer har for svært ved at orientere sig i, hvordan venues og konferencecentre reelt arbejder med miljø og bærdygtighed, viser ny undersøgelse.

Log ind