Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Efteråret er også tid for Dining Week (14.-23. oktober), hvor 150 restauranter i 30 byer landet over sælger menuer til en særlig lav pris. Konceptet opstod oveni finanskrisen, som et forsøg på at få folk ud og prøve nye restauranter og hjalp, ifølge arrangørerne, også nogle af de danske restauratører i gang igen, skriver Politiken.

Kommerciel direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind fortæller:

”For nogle restauratører kan dealsites være en måde at belægge ledige pladser i ordrebogen på, og hvis det fungerer for den enkelte virksomhed, forstår vi godt, hvorfor man bruger det til at skabe mersalg. Men når man er presset som restauratør, er det ikke nødvendigvis en god idé at afgive dele af sin omsætning til dealsites. Vi opfordrer derfor vores medlemmer til at være opmærksomme på, hvor lang udløbstid der er på aftalerne, og hvor høj en andel man får, samt være opmærksom på, at deal-gæsterne ikke ender med at tage pladsen fra de andre gæster, der kommer ind ad hoveddøren og betaler fuld pris,” siger han.

Han tilføjer, at erhvervet er enormt presset på bundlinjen i disse tider. Og selv om der er stor tilslutning til at gå ud og spise blandt danskerne i øjeblikket, ser HORESTA helst, at gæsterne booker direkte og allerhelst udenom booking- og dealsites.

Læs hele historien her.

Debatten om drikkepenge ruller videre

Hvordan drikkepenge gives og opfattes er under forandring i takt med nye betalingsvaner og teknologiske løsninger. HORESTA deltog tidligere på ugen i DR Aftenshowet for at fremhæve behovet for fleksibilitet og respekt for gæstens oplevelse.

Drikkepenge skaber debat: "Der er intet odiøst i at sige nej tak"

Jeppe Møller-Herskind fra HORESTA deltog i TV2 Nyhedernes indslag om drikkepenge og understregede, at det skal være helt frivilligt at give lidt ekstra som anerkendelse for god service. Kortterminalernes drikkepengefunktion deler både gæster og branchefolk.

Log ind