Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Restauratørerne ved ikke, om de fortsat skal aflønne deres dygtige personale med fare for helt at måtte lukke. Og kan det betale sig for turismeerhvervet at udvikle og markedsføre sine produkter, når ingen har kendskab til, hvor de forskellige attraktioner befinder sig i genåbnings-kalenderen?

HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch, og repræsentanter fra en række øvrige organisationer skriver i et fælles Berlingske-indlæg, at de har positive forventninger til genåbningsplanen, men det lyder også, at desværre virker som om, at oplevelsesindustrien ikke bliver prioriteret i de aktuelle drøftelser.

”Vi vil nødigt mase os foran andre trængte brancher og befolkningsgrupper, men appellerer til at politikerne skeler til den langvarige nedlukning, vores erhverv har været udsat for med store tab til følge og den massive vækst og jobskabelse, som - normalt - finder sted i ikke bare selve oplevelsesindustrien, men også hos dens mange leverandører. Og husk på, hvordan erhvervet lykkedes med at begrænse smitten betydeligt i foråret og sommeren,” skriver de.

Indlægget er underskrevet af P.H. Jakobsen, direktør, Brancheforeningen af musik- og underholdningsbureauer; Torben E. Hoffmann Rosenstock, direktør, Danske Restauranter & Caféer; Claus Thomsen, direktør, Divisionsforeningen; Leif Nielsen, branchedirektør, Dansk Industri Fødevarer; Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Dansk Erhverv; Jens Munk Ebbesen, områdedirektør, Landbrug & Fødevarer; Carsten Suhrke, formand, V.S.O.D.; Kirsten Munch Andersen, politisk direktør, HORESTA; Jacob K. Clasen, viceadm. direktør, Danske Rederier; Lars Thykier, adm. direktør, Danmarks Rejsebureau Forening; Jakob Brandt, adm.direktør, SMVdanmark; og Niels Hald, direktør, Bryggeriforeningen

Læs hele indlægget her.

Københavns Kommune risikerer at bremse det byliv borgerne ønsker mere af

77 pct. af københavnerne er tilfredse med udbuddet af restauranter og natteliv i byen, og mere end halvdelen ønsker endnu flere tilbud i deres nærområde. Alligevel lægger Københavns Kommunes nye restaurations- og nattelivsplan 2025 op til mere kontrol og færre muligheder for branchen.

Log ind