Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Der mangler ansatte. Kokke, tjenere, køkkenassistenter, opvaskere. Faglærte som ufaglærte. Antallet af ansatte er ellers højere, end før corona ramte verden, så der nu er ansat flere i branchen end i 2019, men vi har så meget lyst til at gå ud at spise, drikke sjusser og lade os servicere, at der mangler ansatte til at betjene os alle sammen, skriver Politiken.
Mange restauranter holder lukket på dage, hvor de ellers ville have gæster, andre lukker for bookingen, når halvdelen eller to tredjedele af pladserne er fyldt, og afviser venligt, men bestemt folk, der kommer ind fra gaden. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 55 procent af alle restauranter anslår, at de i øjeblikket går glip af omsætning, fordi de mangler personale.
Hos Madklubben, der driver 35 restauranter i København, Aarhus, Esbjerg og Odense, mangler man så mange ansatte, fortæller hr-chef Anna Askær, at restauranten lukker for bookingen, selv om alle borde ikke er reserveret og sagtens kunne blive det. I stedet for 100 procent går man i stedet efter at have 85 procent fyldte restauranter.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA: Justering af emballageordning er et vigtigt skridt i den rigtige retning
11-09-2025
-
EuroSkills 2025: Finaledagen venter branchens talenter
11-09-2025
-
HORESTAs nye overenskomster kan nu fås online og i trykt version
11-09-2025
-
Overnatningstal: Hotellerne oplevede pæn fremgang i juli
11-09-2025
PRESSEKLIP
-
Stjernekok forlader Søllerød Kro efter 12 år
11-09-2025
-
Aabenraa undersøger muligheder for at udvide hotelkapacitet
11-09-2025
-
Fynsk luksushotel overhaler d’Angleterre på topliste
11-09-2025
-
Royal Run vækker glæde blandt hoteller
11-09-2025
-
HORESTA: Pæn fremgang i hotelovernatninger i juli
11-09-2025
-
Udland: Fald i udenlandske turisters forbrug i USA
11-09-2025