Hvordan kan vi bruge vores smag til at leve og spise godt uden samtidig at bringe kloden ud af balance? Hvordan påvirker kravet om bæredygtighed smagen af vores mad og måltider? Og hvordan kan smag hjælpe os til bæredygtige valg, hvad enten vi er forbrugere, restauratører eller udviklere af mad?

Det undersøger smagseksperter på tværs af fag og discipliner ved det internationale symposium ”Creative Tastebuds 2020: How can our sense of taste save the planet?”. Det foregår d. 11.-12. maj på Moesgaard Museum i Aarhus gennem faglige oplæg, involverende showcases og kreative måltider.
På scenen kommer blandt andre:

  • Marije Vogelzang, eating designer, NL
  • Ole G. Mouritsen, professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation, DK
  • David Evans, professor i forbrugeradfærd og bæredygtighed, UK
  • Jakob Vinkler, mad- og måltidsinnovatør, DK
  • Bee Wilson, madskribent og historiker, UK
  • Roberto Flore, kok og manager af DTU FoodLab, DK
  • Claude Fischler, antropolog og ekspert i madvaner og ernæring, FR
  • Christina Tirado, ekspert og rådgiver i mad, sundhed og bæredygtig udvikling, US
  • Michael Bom Frøst, lektor i fødevarevidenskab og senorik, DK

Læs meget mere på creativetastebuds.dk, tjek LinkedIn eller facebook-siden og tilmeld dig her.

Tysk Oktoberfest er tilbage med “Bierflation”

I år får Oktoberfesten sit store comeback. Men selv øllet i München påvirkes af inflationen med øgede priser. Oktoberfesten startede sidste lørdag og løber indtil den 3. oktober, skriver TravelNews.dk.

Huone styrker sin markedsposition med ny CEO og Green Key certificering

Mødegæsterne er kommet talstærkt tilbage til møde- og eventcenteret Huone på den anden side af corona krisen, og virksomheden starter nu efterårssæsonen op med to store nyheder. I slutningen af juli måned blev Huone Green Key certificeret og den 1. september satte den kendte brancheprofil Pia Schultz sig i stolen som ny CEO for Huone Copenhagen.

Brdr. Price inviterer partiledere til fyraftensvalg

Mad, mennesker & meninger var titlen på John Prices ”madbibel” samt et nysgerrigt og samfundsorienteret udsyn, som de to brødre Adam og James har ført videre i deres restauranter rundtom i landet, ligesom de er kendt for politisk satire i TV og revyer ligesom Adam er forfatter til den internationale anerkendte politiske Tv-serie Borgen.

Log ind