Fra 2015 til 2017 restaurantbranchen med knapt 1000 restauranter, men tal fra Danmarks Statistik viser nu en brat opbremsning, fortalte P4 Radioavisen tirsdag.

Sidste år blev markedet kun udvidet med 53 nye restauranter, og det er faktisk en god nyhed, siger Katia K. Østergaard, der er adm. direktør i HORESTA.

”Vi har simpelthen set et marked, hvor der er kommet for mange nye restauranter til i forhold til, hvad markedet har kunnet absorbere. Så selv om vi har set en stigende omsætning, og det gør vi såmænd fortsat, ja så har der simpelthen været for mange om omsætningen”.

Udviklingen har betydet, at antallet af konkurser i en periode blev fordoblet. Ifølge Katia Østergaard er det især mindre restauranter, som har været for dårligt forberedte, som har måttet dreje nøglen om.

HORESTA: ”Bæredygtighed og digitalisering går hånd i hånd”

Tusinder og atter tusinder stykker papir ryger nærmest dagligt ud af en printer, når konference- og eventarrangører skal have trykt programmer, deltagerlister og navneskilte til virksomhedernes og foreningernes store arrangementer. Det kræver tid, det koster penge – og det udfordrer i særdeleshed klimaaftrykket.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne