Kenneth Toft-Hansen kunne tidligere i år lade sig hylde som verdens bedste kok, da han vandt Bocuse d'Or i Lyon. Nu starter jagten på hans efterfølger, der forhåbentlig skal gøre Danmark til det første land siden Frankrig i 2005 og 2007 til at vinde konkurrencen to gange i træk.

Der er ingen tvivl. En sejr i Bocuse d'Or er det ultimative for alle konkurrencekokke, og det kræver is i maven, når trommerne buldrer i Lyon. For verdens bedste kokke kigger på, og 23 andre lande stiller også med deres bedste bud på en gastronomisk verdensmester. 

Inden en dansk Bocuse d'Or-kok kan indtage køkkenet i Frankrig, er der dog lang vej, og konkurrencen finder først sted i 2021. Allerførst skal den danske kok udvælges. Det sker ved en 5 timer og 35 minutter lang konkurrence den 28. august i Bella Center Copenhagen ved fødevaremessen Bite Copenhagen.  

Desuden skal den danske repræsentant kvalificere sig via et europamesterskab, hvor de 10 bedste lande går videre til VM. 

Læs mere om Bite Copenhagen og tilmeld dig her.

Har du fået læst?

Hospitality Career-ambassadør på vej til OL i Stuttgart

Om lidt dyster gastronomiske talenter ved OL i madlavning. Ambassadør for brandingkampagnen Hospitality Career Oliver Knudsen er Cateringlandsholdets absolut yngste mand. Oliver blev udtaget til Cateringlandsholdet for præcist et år siden ved en audition i Odense, og siden er det gået rigtigt stærkt i den unge mands karriere.

Populær destination for madelskere: Voksende gastronomi-scene hiver turister til Vejle

De er sultne, vilde med mad og er villig til at rejse langt for at svinge hævekortet på dyre madoplevelser. Og så har de fået øjnene op for Vejle. Flere og flere såkaldte gastroturister sætter nålen i Vejle som maddestination. Det fortæller Treetop Restauranten, Restaurant Lyst og projektleder Maria Sommer fra VisitVejle, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Se deltagere og dommere til 12. udgave af Sol over Gudhjem

Deltagere og dommere til Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem er nu på plads. Sidste års vinder, svenske Gabriel Hedlund, skal i gastronomisk infight med kokkene Mette Dahlgaard (Nimb Gemyse), Mathias Sejer Sørensen (Grønbechs Hotel) og Jonathan K. Berntsen (Clou) til Sol over Gudhjem den 20. juni 2020 på den idylliske havnefront i Gudhjem, Bornholm.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne