Kina er og bliver et vigtigt vækstmarked for dansk turisme. Efter to år med relativt lav vækst i de kinesiske overnatninger er der igen grund til optimisme, for de der ønsker flere kinesiske overnatninger i Danmark. I 2019 er væksten indtil videre tilbage på det høje niveau, som vi har været vant til, idet overnatningstallet steg med 32 pct. ift. 2018 i de første fem måneder af 2019. Hovedstaden var i april den store højdespringer med en vækst på hele 73 pct. ift. sidste år, skriver Matias Thuen Jørgensen, adjunkt/assistant professor, Roskilde Universitet og Philip Kyhl, rådgiver indenfor kinesisk turisme og markedsføring i Børsen.

Selv med de flotte tal for 2019 indtil videre er det klart, at København har et kapacitetsproblem ift. overnatning. Det ses bl.a., hvis vi kigger over sundet til Malmø, hvor de kinesiske overnatninger falder med hhv. -13 pct., -14 pct. og -20 pct. i de første tre måneder af 2019, men så pludselig stiger brat i april med 63 pct., når hotellerne har større belægning, og priserne presses i København. Dette problem forstærkes af de kinesiske rejsebureauers tendens til at booke sent, ofte mindre end tre måneder inden afrejse. Mange har således været nødsaget til at sende deres gæster på sightseeing i Danmark, men overnatte i Malmø.

”Man siger om kinesiske turister, at de er "money-rich but time-poor". Direkte flyforbindelser er som følge heraf den mest effektive måde at tiltrække kinesiske turister på. Siden december sidste år har vi fået to nye ruter til Kina, hvilket utvivlsomt er en af årsagerne til den nyfundne succes. Oslo og Stockholm har også fået nye ruter, hvilket også kan smitte af på os her i Danmark,” skriver forfatterne til kronikken.

Læs mere her.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stort 'Community Pavilion' med spændene nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

Parken et skridt tættere på svensk Lalandia

Parken Sport & Entertainment er torsdag kommet et skridt tættere på et svensk Lalandia, efter at den svenske kommune Motala har indstillede endelige aftaler til godkendelse vedrørende køb af jord. Det skriver Parken i en meddelelse torsdag formiddag.

Politisk plan: Alle turistbusser skal ud af København

Først skal de ud af Indre By, og senere skal de måske også ud af Vesterbro og Østerbro. To partier og to borgmestre i København har fået nok af de mange turistbusser med amerikanere, kinesere, italienere og andet godtfolk, der er kommet langvejs fra for at drikke øl i Nyhavn, se Den lille Havfrue og hænge ud på Strøget, skriver Berlingske.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne