Kina er og bliver et vigtigt vækstmarked for dansk turisme. Efter to år med relativt lav vækst i de kinesiske overnatninger er der igen grund til optimisme, for de der ønsker flere kinesiske overnatninger i Danmark. I 2019 er væksten indtil videre tilbage på det høje niveau, som vi har været vant til, idet overnatningstallet steg med 32 pct. ift. 2018 i de første fem måneder af 2019. Hovedstaden var i april den store højdespringer med en vækst på hele 73 pct. ift. sidste år, skriver Matias Thuen Jørgensen, adjunkt/assistant professor, Roskilde Universitet og Philip Kyhl, rådgiver indenfor kinesisk turisme og markedsføring i Børsen.

Selv med de flotte tal for 2019 indtil videre er det klart, at København har et kapacitetsproblem ift. overnatning. Det ses bl.a., hvis vi kigger over sundet til Malmø, hvor de kinesiske overnatninger falder med hhv. -13 pct., -14 pct. og -20 pct. i de første tre måneder af 2019, men så pludselig stiger brat i april med 63 pct., når hotellerne har større belægning, og priserne presses i København. Dette problem forstærkes af de kinesiske rejsebureauers tendens til at booke sent, ofte mindre end tre måneder inden afrejse. Mange har således været nødsaget til at sende deres gæster på sightseeing i Danmark, men overnatte i Malmø.

”Man siger om kinesiske turister, at de er "money-rich but time-poor". Direkte flyforbindelser er som følge heraf den mest effektive måde at tiltrække kinesiske turister på. Siden december sidste år har vi fået to nye ruter til Kina, hvilket utvivlsomt er en af årsagerne til den nyfundne succes. Oslo og Stockholm har også fået nye ruter, hvilket også kan smitte af på os her i Danmark,” skriver forfatterne til kronikken.

Læs mere her.

Har du fået læst?

Her er Nordens største lufthavne - ét land dykker

Trods en opbremsning i væksten er Københavns Lufthavn fortsat den største i Norden. Lufthavnen i Kastrup havde godt 30,2 mio. rejsende sidste år og topper listen over de største nordiske lufthavne med solid afstand til Oslo og Stockholm, skriver Finans.dk.

Luksushotel har fjernet eksotisk frugt af hensyn til klimaet: Det er et lille skridt, men vi er ikke hellige

Honningmeloner, ananas og druer forsvandt i december fra morgenbuffeten på Hotel Koldingfjord. I stedet for frugtsalaten er der nu økologiske æbler fra Fyn, som gæsterne selv kan skære ud. Ved udgangen af januar bliver kaffen økologisk, og til februar er husets rød- og hvidvin, der i dag kommer fra Californien, skiftet ud med en italiensk vin, så dråberne ikke skal transporteres tværs over kloden, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne